25.8 C
Šentjur pri Celju
12/06/2021
sentjur.net

Pred nami je največja turistična prireditev

Stopče, 22. 4. 2014 – Pri enem izmed glavnih pokroviteljev letošnjega Šentjurjevega – Gostišču Ahac – so novinarsko konferenco pripravili organizatorji in soorganizatorji letošnje osrednje turistične prireditve pri nas. Prireditve v sklopu Šentjurjevega so se začele z Šentrockom v začetku aprila. Glavnina prireditev se bo letos odvijala v Zgornjem trgu, predvsem zaradi obnove šentjurskega kulturnega doma. Delno pa se bodo morali obiskovalci sprijazniti tudi z deli v zaključni fazi v Zgornjem trgu.

Program

Program Šentjurjevega je podoben kot prejšnja leta, vendar je letos bolj zgoščen v soboto, z izjemo prve in zadnje prireditve. “Praznik Mestne skupnosti Šentjur smo prestavili iz jeseni na 20. april, ko smo leta 1539 dobili pravico do nižjega sodstva,” je z dejstvi začel predsednik MSŠ Jože Štiglic. Program skušajo organizatorji iz leta v leto dopolnjevati, da se aktivno vključujejo tudi domača društva. “S Šentjurjevim promoviramo tako mesto kot občino izven naših meja,” je še dopolnil. Ponovno bodo veseli vikend odprli s Svečano akademijo ob prazniku MSŠ ter ob 24-letnici mesta Šentjur. Ob podelitvi priznanj bo nastopila Vokalna skupina Project Voice, kjer poje tudi Šentjurčanka Valentina Zidar.

Sobota bo natrpana s prireditvami. Začeli bodo s Šentjurjevim pohodom, ki se bo zaključil na Šentjurjevem sejmu. V Zgornjem trgu si bo moč ogledati razstavo Naravno je zdravo, ki je druga razstava ob 140-letnici delovanja PGD Šentjur. Poleg tekmovanj (vlečenje vrvi, balinarstvo, streljanje) izpostavljamo še tradicionalno kuhanje “Šentjurjeve kisle župe”, Šentjurjeve igre med ekipami krajevnih skupnosti, revijo narodnozabavnih ansamblov in veselico z ans. Gorenjski kvintet. Na Blagovni pa se bodo predstavili tudi šentjurski pevci na Reviji odraslih pevskih zborov in vokalnih skupin. V nedeljo, 27. aprila, pa bodo zabrneli skozi Šentjur tudi starodobniki.

“Pričakujemo okoli 15.000 obiskovalcev, že na samem Šentrocku, ki se je že zgodil, je bilo 2.000 obiskovalcev, je pa veliko odvisno tudi od vremena. Stroški preireditve znašajo od 15.000 do 20.000 EUR, v samo organizacijo pa je vključeno ogromno društev in posameznikov,” je še povedal župan mag. Marko Diaci.

Prometni režim

Prometni režim v Šentjurju bo spremenjen:

  • od 25. 4. do  27. 4. bo popolna zapora ulice Pod vrbco do krožišča z ulico Pod Rebrami. Prav tako bodo zaprte lokalne zbirne ceste med Ulico skladateljev Ipavcev in Pod vrbco.
  • od 25. 4. do  27. 4. bo enosmerna zapora v Ulici Pod rebrami in lokalne ceste Šentjur-Primož od stanovanjske hiše Jazbec do odcepa za pokopališče.

 

Sorodne novice

Šentjurska zastava na mlaju visoko zaplapolala

Jure Godler

Svečana akademija Mestne skupnosti Šentjur prvič virtualno

Jure Godler

Pričela se bodo dela na cesti Dramlje–Slatina

Jure Godler

Občina Šentjur z najvišjim proračunom do sedaj

Jure Godler

Novinarska konferenca: Začelo se je leto Josipa Ipavca

Jure Godler

Mestni park Šentjur bo zbirališče za vse občane

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več