7 C
Šentjur pri Celju
27/02/2021
sentjur.net

Predsednik države medijem podelil kuhalnice

Šentjur, 25. 4. 2015 – Osrednji del Šentjurjevega so si letos organizatorji zamislili kar v Zgornjem trgu. V ta namen so ga okrasili, kot so včasih ob posebnih priložnostih okraševali trge in vasi. V soboto se je zgornji trg napolnil s številnimi prireditvami. Med tistimi, ki so pritegnile največ pozornosti, je bilo kuhanje kisle župe. Šentjurjevo kislo župo so doslej že kuhali župani, predsedniki krajevnih skupnosti, direktorji podjetij in javnih zavodov, poslanci, gasilci, šole, folkloristi in drugi. Letos pa so organizatorji k sodelovanju povabili še medije. Povabilu so se tokrat odzvali Štajerski val, Novi tednik & Radio Celje, Šentjurčan, Val 202 in seveda sentjur.net. Organizatorji so se tokrat odpovedali plinskim kurilcem, temveč so kuharskim ekipam prvič v zgodovini kuhanja žup razdelili drva. Organizatorji so poskrbeli za delovno površino, mizo za postrežbo, meso, vodo in kotel. Kuharske ekipe pa vse ostalo: začimbe in druge dodatke, kuhinjske pripomočke, servirno posodo, pribor, opremo delovne površine, opremo servirne mize, kuharsko opravo, označbo, okrasitev prireditvenega prostora, »tekoče zadeve« in podobno.

Tričlanska komisija, ki so jo sestavljali Jože Štiglic, Cveto Erjavec in Magda Guček, je poleg samega okusa ocenjevala še urejenost tekmovalcev in delovnega mesta, izvirnost recepta, mehansko obdelavo hrane, toplotno obdelavo, čas dela, izgled jedi in ustrezno porcioniranje. Seveda so se nekateri mediji znašli bolj kot drugi in v svoje vrste povabili, poleg novinarjev in sodelavcev v medijih, še drugo pomoč – tako glasbeno kot kuharsko. Prireditev je povezovala Trzuklnova Pepa, ki je hudomušno spraševala vodje ekip in poskrbela za salve smeha. Razglasitev naj župe je malo zamujala, saj je zamujal tudi osrednji gost in podeljevalec kuhelj, predsednik države Borut Pahor. Ta je od Pepe slišal še nekaj pikrih, preden se je prebil do odra za razglasitev. Ob domislicah Pepe so tudi predsedniku malce pordečila lička, saj se ga je pošteno lotila, občinstvo pa je skoraj popokalo od smeha. Pahor je nato podelil vsem sodelujočim kuhalnice, zlato kuhalnico pa si je po oceni komisije zaslužila ekipa lokalnega časopisa Šentjurčan. (Jure Godler)

Sorodne novice

Borut Pahor ob letu Josipa Ipavca obiskal Šentjur

Jure Godler

Prejeli smo: Korona odnesla tudi jubilejno pevsko revijo

Jure Godler

Prvič so se na Šentjurjevem predstavili mladi glasbeniki

ViP

Dan D za vinogradnike

Jure Godler

Na pragu največje turistične prireditve pri nas

Jure Godler

Prejeli smo: OŠ Dramlje je obiskal predsednik Republike Slovenije

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več