19.7 C
Šentjur pri Celju
24/05/2022
sentjur.net

Prehodni pokal nazaj v Šentjurju

Šentjur, 23. 4. 2016 – Na balinišču Balinarskega društva (BD) Šentjur se je odvijalo tekmovanje za prehodni pokal »Šentjurjevo« v balinanju. Pred tekmovanjem je prisotne pozdravila Minka Aužner, predsednica BD Šentjur. Zaželela jim je mirno roko in dober met brez nervoze. Enakim željam se je pridružil mag. Marko Diaci, župan občine Šentjur.

Tekmovalo je 6. Ekip: BD Dobrna, BD Štore, ŠD Šmarje pri Jelšah – sekcija balinarji, Balinarski klub Gorica pri Slivnici, BD Šentjur – modri in BD Šentjur – rdeči. Vzdušje na balinišču je med igralci bilo iz trenutka v trenutek bolj napeto v želji po čim več puntov in končni zmagi.

Zmagala je domača ekipa modrih, druga je bila ekipa Štor, tretja domača ekipa rdeči, četrto je bilo ŠD Šmarje pri Jelšah – sekcija balinarji, peti BK Gorica pri Slivnici, šesto mesto pa so osvojili lanski zmagovalci BK Dobrna. Tako so ga morali vrniti prehodni pokal Šentjurčanom.

Priznanja je podelila Minka Aužner, prehodni pokal Jure Raztočnik, predsednik Mestne skupnosti občine Šentjur. »S tekmovanjem sem bila zelo zadovoljna, ker je šlo vse po pravilih. Tudi vreme nam je služilo. Zahvaljujem se tekmovalcem za prijetno druženje, kar meni kot mojim članom veliko pomeni. Mislim, da so bili vsi zadovoljni z rezultati, saj to je šport, ki je tudi odvisen od sreče in razpoloženja tekmovalca,« je povedala predsednica. Na koncu so bili vsi tekmovalci, njihovi spremljevalci in navijači povabljeni na bogato kosilo, na katerega jih je povabila predsednica. (Piše: Milenka Blažević, foto: Jure Godler, Darko Vouk)

Sorodne novice

Po dveh letih tudi uradni prevzem gasilskega vozila

Tjaša Ferlež

Kljub dežju, je zadišalo po Šentjurski kisli juhi

Tjaša Ferlež

Razglasili so županova vina 2022

Jure Godler

Šentjurjevo začeli z zmajem in mlajem

Jure Godler

Memorialni turnir v balinanju v spomin prijatelju  

Jure Godler

Šentjurska zastava na mlaju visoko zaplapolala

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več