19.7 C
Šentjur pri Celju
24/05/2022
sentjur.net

Prejeli smo: Človek kot neponovljiv posameznik v koktajlu svojih talentov

Prevorje, 14.10. 2019 – Kljub letošnji izjemno topli in sončni jeseni nas jutranja gosta megla opozarja, da na vrata počasi, a vztrajno že trka zima. Ti hladnejši meseci in vedno daljši večeri nas že vrsto let vabijo v tople prostore Podružnične osnovne šole Prevorje, kjer se v zimskem času, enkrat mesečno odvijajo Anini večeri. V ponedeljek, 14. oktobra, so člani Kulturnega društva Prevorje pripravili prvo srečanje v letošnjem letu in v goste povabili duhovnika Karla Gržana.

Pisatelj, publicist in nekdanji prevorski duhovnik je popolnoma napolnjenemu osnovnošolskemu večnamenskemu prostoru predstavil svojo novo knjigo 95 tez za izhod iz slepe ulice vzgoje izobraževanja in svoje poglede na vzgojo posameznika, ki jih v njih predstavlja. Poudaril je, da je človek »vreden kot (p)oseben, izviren, neponovljiv posameznik v »koktajlu« svojih osebnih talentov, v katerih mora biti prepoznan in spodbujen k njihovemu razvoju in uresničevanju v dopolnjujočem sodelovanju z drugimi – torej tudi drugačnimi«.

Njegovo predstavitev je z interpretacijo skladb Iztoka Mlakarja in Frana Milčinskega Ježka vsebinsko dopolnila glasbena zasedba Šansonet, ki jo sestavljajo Vid Palčnik, Jure Jordan Kozjak ter Nace Pogačar. Prijeten oktobrski večer se je zaključil ob klepetu s kozarčkom domačega vina v eni in kuhanim kostanjem ter sveže pečeno pršjačo v drugi roki. Misli zbranih pa so se medtem že ozirale k novembrskemu Aninemu srečanju, 15. novembra, ko bo o konoplji in njeni vsestranski uporabnosti spregovoril Jaka Bitenc.

Sorodne novice

Prevorski učenci se bodo izobraževali na daljavo

ViP

Stoječe ovacije na petletki Šansoneta

Jure Godler

Na Prevorju namesto sedmih le ena prvošolka

Majda Rezec

20 let nove šolske stavbe na Prevorju

Jure Godler

Prevorska kultura trdno zasidrana na tradicionalnih temeljih

Majda Rezec

Na Ipavčevem vrtu ponovno zazveneli šansoni

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več