17.4 C
Šentjur pri Celju
06/07/2020
sentjur.net

Prejeli smo: Koledar gole resnice v Šentjurju

Celje, Šentjur, 20. 12. 2019 – 3. sezona iniciative za manj voženj pod vplivom alkohola Heroji furajo v pižamah je v polnem razmahu. Danes so predstavniki Zavoda VOZIM in policisti iz Šentjurja koledarje golih resnic predali lokalnim gostincem. Sicer pa so v decembru lokalnim gostincem, avtomehanikom in frizerjem razdelili kar 2.500 tovrstnih koledarjev v 50 slovenskih občinah.   

Letos se je začela že 3. sezona iniciative Zavoda VOZIM, Zavarovalnice Generali, Toyote Slovenija in Lune \TBWA za manj voženj pod vplivom alkohola Heroji furajo v pižamah. Z namenom dolgoročne in celoletne komunikacije so skupaj z znanimi Slovenkami ustvarili novo komunikacijsko orodje – Koledar gole resnice, ki pa ni običajen koledar. To je koledar za spremembe, na katerem znane Slovenke, oblečene v pižame, z udarnimi izjavami sporočajo, da je vožnja pod vplivom alkohola skrajno neodgovorna in nesprejemljiva ter da alkohol ni nujen za zabavo. Sporočajo torej golo resnico. Statistika namreč kaže, da 89 % prometnih nesreč pod vplivom alkohola povzročijo moški (Javna agencija RS za varnost prometa, 2018), zato je iniciativa v 3. sezoni simbolično predana v roke damam.

Ker si v Zavodu VOZIM želijo koledar distribuirati v čim več lokalnih okolij na podeželju, kjer je problematika vožnje pod vplivom alkohola večja, so koledarje ponudili občinam in predstavnikom lokalnih skupnosti, da se jim pri distribuciji oz. ozaveščanju pridružijo.

Koledarji lokalnim gostincem

Danes so tako v Šentjurju skupaj s predstavniki Policijske postaje Šentjur koledarje predali lokalnim gostincem, kjer v večji meri prihaja do škodljivega pitja in posledično do vožnje pod vplivom alkohola. »S tem, ko predajamo ta koledar lokalnim gostincem, ki so akcijo toplo sprejeli, jim predajamo soodgovornost, da poskrbijo, da alkoholizirani vozniki ne bodo šli na ceste,« je povedal pomočnik komandirja, odgovoren za promet v PP Šentjur Bojan Šipek, ki sta ga spremljala vodji policijskih okolišev Uroš Malgaj in Miran Fuchs.

Koledar pa so predali tudi županu Šentjurja mag. Marku Diaciu, ki ga je z veseljem sprejel, saj se zaveda resnosti letošnje problematike povečanja smrti na lokalnih cestah. Ob tej priložnosti je Aleš Kramolc iz Zavoda VOZIM, ki se je poškodoval v prometni nesreči zaradi vožnje pod vplivom alkohola, povedal: »Želimo si, da bi več ljudi slišalo naše zgodbe, ne pa da bi jih sami oziroma njihovi svojci občutili na lastni koži.« 

Koledar bo v gostinskih lokalih, avtomobilističnih delavnicah, frizerskih salonih, … služil kot opomnik na dragocenosti življenja, ki jih lahko prehitro ogrozijo nespametne odločitve, kot je vožnja pod vplivom alkohola. Hkrati pa še vedno pozivajo ljudi, da postanejo heroji, saj je heroj vsak, ki drugemu omogoči varen prevoz, četudi sredi noči in v pižami, predvsem pa vsak, ki nikoli ne sede za volan pod vplivom alkohola. S to komunikacijo želijo preseči dejstvo, da je nekaj popitih kozarcev in nato sesti za volan še vedno kul dejanje. (Milena Trbulin, PU Celje)

Heroji furajo v pižamah

Sorodne novice

41-letnemu Šmarčanu zasegli več ponarejenih bankovcev

Jure Godler

Dobro je vedeti pri prečkanju občinskih mej

Jure Godler

Od drugod: Žalski policisti zasegli več kot 900 sadik konoplje

Jure Godler

Leonoro iz Celja so našli. Iskanje preklicano!

Jure Godler

V Gostišču Bohorč so odprli vrata novega objekta

Jure Godler

Ujeli premetene tatove goriva iz tovornjakov

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več