-0.8 C
Šentjur pri Celju
27/02/2020
sentjur.net

Prejeli smo: Naši likovnici med najboljšimi v Sloveniji

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti vsaki dve leti objavi razpis za sodelovanje na državni tematski likovni razstavi. Gre za najbolj reprezentativni dogodek ljubiteljskega likovnega ustvarjanja v Sloveniji in razstava je dejanski odraz kakovosti dela naših ljubiteljskih likovnih umetnikov. Letošnja razstava nosi naslov Okroglo in oglato.

Za sodelovanje se je odločilo 460 likovnikov, regijski selektorji so jih 266 uvrstili na regijske razstave. Državni likovni selektor, akademski slikar Janez Zalaznik, je minuli vikend opravil izbor najboljših 60 likovnih del, ki bodo do 2. do 25. avgusta razstavljena v prestižni Galeriji Murska Sobota, jeseni pa še na Gradu Snežnik.

Naši likovnici

Med izbranimi avtorji, ki bodo razstavljali na državni razstavi, sta tudi dve iz občine Šentjur: Klavdija Simler in Kvirina Martina Zupanc. V Območni izpostavi JSKD Šentjur smo izjemno veseli odličnega uspeha obeh umetnic, ki že vrsto let dokazujeta, da njuna likovna govorica nagovarja s samosvojim in zelo kakovostnim umetniškim izrazom.

Klavdija Simler je sodelovala z likovno skulpturo iz mreže proti komarjem in akrilne barve, ki daje vtis nagubanega prta z oglatim vzorcem, v katerem se skrivajo različni gumbi. Domiselno jo je naslovila Bela odeja skrila je gumb. Kvirina Martina Zupanc pa se je poigrala z imenom svojega mesta in ga grafično upodobila v vrteči kocki na platnu v akrilni tehniki. Mogočnost podobe je poudarila z velikim formatom (100×100), nekaj satiričnega prizvoka pa daje tej zanimivi podobi Šentjurja tudi naslov Eppur si muove (In vendar se vrti).

Čestitamo obema avtoricama in jima želimo pogumno nadaljevanje umetniškega ustvarjanja! (Anita Koleša, OI JSKD Šentjur)

Sorodne novice

Prejeli smo: Razstavili reprodukcije akvarelov Šentjurja

Jure Godler

V Dobju odprli in blagoslovili razstavo jaslic

Tjaša Ferlež

Med najlepšimi so tudi jaslice Klavdije Simler

Jure Godler

Prejeli smo: Franjo Malgaj spet na severni meji

Jure Godler

Adventni venčki: Trend je mehko, kosmato in naravno

Jure Godler

Prejeli smo: Začenja se 20. sezona abonmaja Gustav

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več