-0.9 C
Šentjur pri Celju
27/01/2021
sentjur.net

Prejeli smo: OŠ Dobje najboljša v Savinjsko-Koroški regiji

Dobje, 14. 4. 2018 – Učenci 5. razreda so tudi to šolsko leto sodelovali na razpisu družbe Butan plin Varno na kolesu ter na regijski ravni osvojili 1. mesto. Razpis Varno na kolesu je namenjen šolarjem, ki v tekočem šolskem letu opravljajo kolesarski izpit. Sodelujejo lahko vse osnovne šole v Republiki Sloveniji. V sklopu prve naloge so se učenci z mentorico Matejo Frece odpravili na učni sprehod ob regionalni cesti Šentjur–Planina. Opazovali so promet, prometne znake ter poleg opazovanja novih pridobitev razmišljali, kaj bi kot aktivni udeleženci v prometu še potrebovali. Nato so pripravili kratko predstavitev s konkretnimi predlogi ter jo posredovali predsednici SPV Občine Dobje, Nataliji Plemenitaš Fuchs, ki se je pozitivno odzvala na pobude ter se odzvala tudi prošnji, da na prihajajočem roditeljskem sestanku predstavi aktivnosti v okviru SPV.

V okviru druge naloge so učenci dobili nalogo, da izdelajo didaktično igro. Ker so učenci aktivni člani krožka robotike, so za pomoč pri izdelavi didaktične igre prosili učiteljico Miroslavo Minić. V namen priprav na kolesarski izpit so izdelali lego mesto, kjer so učenci s pomočjo upravljanja robota spoznavali cestno-prometne predpise. V zimskem času so tako imeli poligon v lego mestu, v toplejših dneh pa jih čaka poligon na igrišču. Komisija, ki je vrednotila obe nalogi, je očitno bila navdušena nad našimi aktivnostmi, zato nam je bila v ta namen v petek, 13. 4. 2018, na regijskem srečanju programa Varno na kolesu na Osnovni šoli Antona Aškerca v Velenju podeljena najvišja nagrada – 1. mesto v Savinjsko-Koroški regiji ter denarna donacija šoli. Učenci so prejeli simbolične nagrade – odsevni trak, vrečko za športne copate, zvonec za kolo, šolski zvezek in rokave za kolesarje. Dobjani pa gredo 24. maja še na državno srečanje v Ljubljani, kjer bodo razglasili vseslovenske zmagovalce. Držimo pesti. (Mateja Frece)

sdrsdrsdr

Sorodne novice

Ura angleščine povezala učence 13 osnovnih šol iz 12 držav

Jure Godler

Prejeli smo: O varnosti motoristov na OŠ Dobje

Jure Godler

Prejeli smo: Dobjanski petošolci tretji v državi

Jure Godler

Mini Planica na OŠ Dobje

Jure Godler

Osnovna šola Dobje na Danskem

ViP

Superlativi za edino predstavnico odličnjakov

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več