1.4 C
Sentjur
28/01/2020
sentjur.net

Prejeli smo: Plesalci iz Hruševca postali državni prvaki

V sredo, 6. 6. 2018, se je 31 učencev OŠ Hruševec Šentjur udeležilo državnega tekmovanja Šolski plesni festival. Vsi učenci, ki so nastopili na področnem tekmovanju v štirih različnih kategorijah, so se uvrstili na najvišji nivo. Celo šolsko leto so preplesavali, se učili in urili koreografije v solo plesih, plesih v paru in za šolsko plesno produkcijo. Učenki Lara Krivec in Manca Gregorčič iz 8. b pravita, da je bila konkurenca zelo velika, prav tako tudi njihova želja po uspehu. V kategoriji šolska plesna produkcija je vseh 16 skupin bilo zelo dobrih, za kar jim tudi čestitajo. A tudi letos so že tretje leto zapored osvojile prvo mesto.

Poleg osvojitve državnega naslova s šolsko plesno produkcijo so se veselile tudi za sošolko Majo Majcen iz 9. b razreda, ki je v solo plesih osvojila 2. mesto. Zadovoljne so bile z nastopom in s skupnim plesanjem pred publiko. Slišati je bilo veliko navdušujočih vzklikov, veselja in navijanja. Predvsem pa so ponosne na trud, ki so ga vložile, in na uspeh, ki so ga skupaj dosegle. V plesih v paru sta se v finale uvrstila Nejc Rezar in Nuša Hercog ter Urban Grajžel in Maja Majcen iz 9. razreda. Ti učenci so v šolskem letu 2017/18 postali tudi naj športniki OŠ Hruševec Šentjur. (Claudia Rabuza, prof. švz)

Sorodne novice

Harlekinovci znova s plesom zaključili leto v Šentjurju

Jure Godler

Minister Pikalo sesul želje o financiranju nove telovadnice

Jure Godler

TBA-jevci odlični na državnem prvenstvu in mednarodnih tekmovanjih

Jure Godler

Prejeli smo: Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti

Jure Godler

Blagovčane je družila pesem in radost

Jure Godler

TBA-jevce obiskal Božiček

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več