-5.5 C
Šentjur pri Celju
06/02/2023
sentjur.net

Prejeli smo: Pomagati družinam in njihovim otrokom

Šentjur, 14. 1. 2022 – Počasi se ugaša blišč novoletni  luči, a še vedno izrekamo želje, ki jih v teh dneh zaželimo svojim najdražjim.  Tudi v Občinski zvezi Prijateljev mladine Šentjur smo v tem času imeli eno samo veliko željo – pomagati družinam in njihovim otrokom, ki v teh težkih časih komaj preživijo in poplačajo stroške, ki jim jih nalaga življenje.

Pri izpolnitvi naše želje nismo ostali sami. Mnogi so nam priskočili na pomoč in tako pričarali nasmeh na lica vseh, ki so pomoči potrebni. In to so starši, ki hodijo v službo in prejemajo minimalne dohodke. Zelo so nas presenetili v Študentskem klubu mladih Šentjur, ki so za družine namenili denarna sredstva za plačilo položnic in bone za nakup potrebščin za otroke. Tudi sami so v teh časih občutili težko krizo, saj so ostali pozabljeni nekje na robu naše družbe. Tudi v Vrtcu Šentjur  so stopili naproti družinam v stiski, zaposleni so zbrali  bone za prehrano, s katerimi smo razveselili 12 družin.

ROTARY KLUB CELJE –  Barbara celjska nam je poslal bone za 15 družin, ki smo jih razdelili  med družine z več otroki in tiste starše, ki so na čakanju. Pri obdaritvi otrok so nam pomagali že sedmo leto TRIJE ZIMSKI BOTRI, ki izpolnijo željo otroka in tako resnično pripomorejo k izjemni sreči, ki jo doživi obdarovanec. Z njihovo pomočjo smo obdarili 164 otrok v občini Šentjur in Dobje, kljub težki logistiki, ki je bila zaradi varovalnih ukrepov.

Obdarili 1045 otrok

Že  dolgo vrsto let s pomočjo občine Šentjur obdarujemo tudi vse otroke od drugega leta dalje do prvega razreda. Obdarjenih  je bilo 1045 otrok po celotni občini Šentjur. Lani smo vsa darila poslali po pošti, kar nam je vzelo ogromno finančnih sredstev. Letos smo skupaj z našimi prostovoljkami darila razdelili in jih tudi raznosili po terenu. Zelo si želimo, da stanje ukrepov mine čim prej, da se bodo otroci in njihovi starši zopet zbrali v dvoranah, si ogledali predstavo in uživali ob srečanju z dedkom Mrazom. Za vse prehojene kilometre ob večerih, ki so jih opravile naše  prostovoljke, se jim v imenu hvaležnih otrok iskreno zahvaljujem.

Kot že več let nazaj, je bilo tudi naše delo izjemno bogato, saj smo med družine razdelili okoli 14.000 € v obliki bonov za prehrano, plačnih položnic in daril Treh zimskih botrov. Za novoletna darila dedka Mraza je bilo namenjenih 10.500 €, od teg je bilo 3.000 € sponzorskih sredstev, ostalo so bila sredstva občine iz razpisa.

Pomagajmo Amadeju

Za nami je uspešno leto, ki smo ga začeli z novo akcijo, Pomagamo Amadeju in njegovi družini pri nakupu dvigala. Akcija uspešno teče in prostovoljni prispevki se še vedno zbirajo. Predračunska vrednost za izvedbo gradbenih  del in nakup dvigala se giblje  v višini 35.000 €. Zato prosimo vse ljudi dobrega srca, da lahko svoj prispevek še vedno nakažete na  transakcijski račun:

OZPM ŠENTJUR, MESTNI TRG 10, 3230 ŠENTJUR
TRR.: SI56 0400 1004 8576 037  –  sklic 002022 – 01

Vedno smo ljudje dobrega srca bili sposobni stopiti skupaj in pričarati nasmeh na lica vseh, ki potrebujejo pomoč. In to so naše družine in njihovi otroci, za katere nam nikoli ni bilo  vseeno, kakšno otroštvo in mladost preživljajo. Zato hvala vsem, ki prisluhnete našim prošnjam in nas pri našem delu podpirate. (Albina Karmuzel, predsednica OZPM Šentjur)

Sorodne novice

Naj bodo praznični časi veseli za vse družine

Jure Godler

Na pomoč na Kras tudi gasilci iz šentjurske zveze

Tjaša Ferlež

Zbrali eno tono izdelkov pomoči za Ukrajino

Jure Godler

Pomoč prebivalcem Ukrajine

Jure Godler

Ipavčevi plaketi v roke humanitarki in kulturnici

Jure Godler

Na pomoč priskočili tudi živalim v Petrinji

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več