22.2 C
Šentjur
17/08/2019
sentjur.net

Prejeli smo: Previdno z alkoholom

V Dobju so v tednu pred vseslovenskim praznikom, ki marsikoga privabi k pitju prekomernih količin alkohola, pripravili skupno akcijo o ozaveščanju nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola. Akcija je bila izpeljana v okviru letnega delovnega načrta prometnega aktiva OŠ Dobje, katerega cilj je sodelovanje v preventivnih akcijah s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPV) na občinski in državni ravni ter s Policijsko postajo Šentjur. Razdeljenih je bilo 150 alkotesterjev in okrog 55 zgibank, ki so jih izdelali učenci od 1. do 5. razreda v oddelkih podaljšanega bivanja, pri razdeljevanju le teh pa so sodelovali vsi učenci šole. Akcija je imela izjemno pozitiven odziv tako med udeleženci, kot tudi med vozniki.

Kako do alkotesterjev?

Alkotesterje je SPV Občine Dobje pridobil na Javnem pozivu lokalnim skupnostim za sodelovanje pri razvijanju in pospeševanje preventivnih programov ter izvajanju nacionalnih akcij na lokalni ravni v letu 2018, poleg tega so pridobili v brezplačno uporabo tudi poligon za kolesarje. Predsednica SPV tega mandata, mag. Natalija Plemenitaš Fuchs, ki je tudi pripravila projektno dokumentacijo za namen tovrstnih javnih pozivov, je izrazila zadovoljstvo nad uspehi SPV-ja v zadnjih letih, saj so po trudu in pridobljenih sredstvih širili dober glas tudi širom Slovenije ter izvedli marsikatero izboljšavo v varnostn cestnega prometa v Občini Dobje. Brez izjemnega sodelovanja z Občino Dobje, OŠ Dobje in Policijsko postajo Šentjur vsekakor ne bi šlo. (N. P. F.)

Sorodne novice

Ustavili Romune, osumljene velikih tatvin

Jure Godler

V spomin Stanku Strašku – padlemu v vojni za Slovenijo

Jure Godler

Preventivna akcija DPM Šentjur: Na cesti nisem sam!

Jure Godler

Tradicionalna gasilska noč v Dobju

Tjaša Ferlež

Pri hišni preiskavi našli ukradene predmete. So vaši?

Jure Godler

Dobjanski odličnjaki z županovo popotnico v svet

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več