-0.1 C
Sentjur
18/01/2020
sentjur.net

Prejeli smo: Previdno z alkoholom

V Dobju so v tednu pred vseslovenskim praznikom, ki marsikoga privabi k pitju prekomernih količin alkohola, pripravili skupno akcijo o ozaveščanju nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola. Akcija je bila izpeljana v okviru letnega delovnega načrta prometnega aktiva OŠ Dobje, katerega cilj je sodelovanje v preventivnih akcijah s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPV) na občinski in državni ravni ter s Policijsko postajo Šentjur. Razdeljenih je bilo 150 alkotesterjev in okrog 55 zgibank, ki so jih izdelali učenci od 1. do 5. razreda v oddelkih podaljšanega bivanja, pri razdeljevanju le teh pa so sodelovali vsi učenci šole. Akcija je imela izjemno pozitiven odziv tako med udeleženci, kot tudi med vozniki.

Kako do alkotesterjev?

Alkotesterje je SPV Občine Dobje pridobil na Javnem pozivu lokalnim skupnostim za sodelovanje pri razvijanju in pospeševanje preventivnih programov ter izvajanju nacionalnih akcij na lokalni ravni v letu 2018, poleg tega so pridobili v brezplačno uporabo tudi poligon za kolesarje. Predsednica SPV tega mandata, mag. Natalija Plemenitaš Fuchs, ki je tudi pripravila projektno dokumentacijo za namen tovrstnih javnih pozivov, je izrazila zadovoljstvo nad uspehi SPV-ja v zadnjih letih, saj so po trudu in pridobljenih sredstvih širili dober glas tudi širom Slovenije ter izvedli marsikatero izboljšavo v varnostn cestnega prometa v Občini Dobje. Brez izjemnega sodelovanja z Občino Dobje, OŠ Dobje in Policijsko postajo Šentjur vsekakor ne bi šlo. (N. P. F.)

Sorodne novice

SPV o več ukrepih na šentjurskih cestah

Jure Godler

V Dobju odprli in blagoslovili razstavo jaslic

Tjaša Ferlež

Prejeli smo: Koledar gole resnice v Šentjurju

Jure Godler

Ujeli premetene tatove goriva iz tovornjakov

Jure Godler

Na Dobju preizkusili svoje sposobnosti

Jure Godler

Za manj alkohola med vožnjo v Občini Dobje!

Natalija Plemenitaš Fuchs
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več