21.6 C
Šentjur pri Celju
01/07/2022
sentjur.net

Prejeli smo: Shod slepih in slabovidnih žena iz vse Slovenije

Ponikva, Šentjur, 15. 9. 2020 – V torek je Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Celje organiziralo tradicionalni shod slepih in slabovidnih žensk iz celotne Slovenije. Naš dan se je začel pri župnijski cerkvi Sv. Martina na Ponikvi, kjer nam je duhovnik Alojzij Kačičnik povedal zanimivosti o življenju in delu Antona Martina Slomška. Da ni ostalo samo pri pripovedovanem, smo si lahko marsikaj ogledali tudi v rojstni hiši Antona Martina Slomška, na Unišah pri Ponikvi.

Pot nas je nato vodila v Muzej južne železnice Šentjur, kjer nam je g. Bučar predstavil svoje delo železničarja in zanimivosti, s katerimi se je srečeval pri svojem delu. Zaradi srčnosti, s katero je govoril o svojem poklicu, smo tudi sami dobili dosti večji uvid v pomembnost železniškega prometa, kot bi ga morda sicer. Skoraj pred koncem našega druženja pa smo si ogledali še Ipavčevo hišo, kjer nam je ga. Barbi Ravnak zelo nazorno približala življenje in delo družine Ipavec. Seveda smo se ves čas druženja ravnali po navodilih NIJZ-ja, tako da so bile kakršnekoli skrbi odveč, lahko smo se sprostili in združili prijetno s koristnim. (Nina Ivič)

Sorodne novice

Kolesarji švignili mimo Šentjurja nazaj na Ponikvo

Jure Godler

Na Ponikvi triintrideset birmancev

Jure Godler

45. pohod po krajevni skupnosti Ponikva

Tjaša Ferlež

Vrtec Šentjur: Da bo varen vsak nov dan!

Jure Godler

Prvo obhajilo na Ponikvi

Tjaša Ferlež

»Pogosto majhna reč veliko velja«

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več