-2.4 C
Šentjur pri Celju
25/01/2021
sentjur.net

Prejeli smo: Shod slepih in slabovidnih žena iz vse Slovenije

Ponikva, Šentjur, 15. 9. 2020 – V torek je Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Celje organiziralo tradicionalni shod slepih in slabovidnih žensk iz celotne Slovenije. Naš dan se je začel pri župnijski cerkvi Sv. Martina na Ponikvi, kjer nam je duhovnik Alojzij Kačičnik povedal zanimivosti o življenju in delu Antona Martina Slomška. Da ni ostalo samo pri pripovedovanem, smo si lahko marsikaj ogledali tudi v rojstni hiši Antona Martina Slomška, na Unišah pri Ponikvi.

Pot nas je nato vodila v Muzej južne železnice Šentjur, kjer nam je g. Bučar predstavil svoje delo železničarja in zanimivosti, s katerimi se je srečeval pri svojem delu. Zaradi srčnosti, s katero je govoril o svojem poklicu, smo tudi sami dobili dosti večji uvid v pomembnost železniškega prometa, kot bi ga morda sicer. Skoraj pred koncem našega druženja pa smo si ogledali še Ipavčevo hišo, kjer nam je ga. Barbi Ravnak zelo nazorno približala življenje in delo družine Ipavec. Seveda smo se ves čas druženja ravnali po navodilih NIJZ-ja, tako da so bile kakršnekoli skrbi odveč, lahko smo se sprostili in združili prijetno s koristnim. (Nina Ivič)

Sorodne novice

Dedek Mraz je darila poslal kar po pošti

Jure Godler

Tudi jaslice niso varne pred tatovi

Tjaša Ferlež

Razmišljanje: Martinovo letos brez martinovanja

Tjaša Ferlež

Njun najlepši dan je bil tradicionalen in čaroben

Jure Godler

Vseslovensko srečanje kmetov: Naša dela gredo z nami

Tjaša Ferlež

Ponikva: Birmanci bogatejši za nove darove

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več