-0.1 C
Sentjur
18/01/2020
sentjur.net

Prejeli smo: Tudi v Dobju pešbus in bicivlak

Evropski teden mobilnosti je na Osnovni šoli Dobje pognal globoke korenine, saj se aktivnosti pešačenja ter kolesarjenja vsak dan udeležuje vse več in več učencev ter tudi učitelji. Namen projekta je spodbuditi učence k jutranjim aktivnostim na poti v šolo, ki jih cel teden organizirajo iz vseh vasi Občine Dobje. Pešhojo promovira tudi ravnateljica, ki se ji otroci pridružijo na pešbusu z vrha Dobja do osnovne šole. Učiteljica Barbara vodi pešbus iz Škarnic, učiteljica Nataša iz Slatine, učenec Anej je prevzel pobudo iz Brezja, učenka Ema pa iz Završ. Bicivlak vozi z učiteljico Magdo iz Repuša ter učencem Nikom iz Lažiš. Določeni učenci se za aktivnost odločijo samostojno, na šolski poti se pridružujejo celo starši in hišnik na kolesu.

Nujno potrebna prometna infrastruktura

Z vidika varnosti v cestnem prometu je bil projekt obravnavan tudi na seji občinskega Sveta za preventivo in  varnost v cestnem prometu (SPV). Ob dnevnem spremljanju projekta je mogoče zatrditi, da Dobje nujno potrebuje nov hodnik za pešce ter urejene kolesarske poti in poti za pešce ob regionalni cesti. Na seji SPV je bila izpostavljena problematika hoje ob regionalki ter možnost spodbujanja hoje ter kolesarjenja v Dobju ob predpogoju urejene infrastrukture. Vidik je smiseln, saj bi se v srednjeročnem obdobju zmanjšali stroški prevozov otrok v šolo, otroci pa bi na račun aktivnega življenja prispevali k naložbi v zdravje. Smiselna ideja za realizacijo v naslednjem mandatu naše Občine. (Natalija Plemenitaš Fuchs)

Sorodne novice

V Dobju odprli in blagoslovili razstavo jaslic

Tjaša Ferlež

Na Dobju preizkusili svoje sposobnosti

Jure Godler

Za manj alkohola med vožnjo v Občini Dobje!

Natalija Plemenitaš Fuchs

SPV Občine Dobje uredil šolske poti

Jure Godler

Tradicionalna gasilska noč v Dobju

Tjaša Ferlež

Dobjanski odličnjaki z županovo popotnico v svet

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več