-0.9 C
Šentjur pri Celju
04/12/2020
sentjur.net

Prejeli smo: V Dramljah dobrodelno

Dramlje, 7. 2. 2018 – Na predvečer slovenskega kulturnega praznika je v Osnovni šoli Dramlje odmevala slovenska pesem v spremljavi salonskega orkestra Lucky & the pipes. Nastopajoči so se s svojimi srčnimi izvedbami skladb povezali z občinstvom in ti so jih nagrajevali z močnimi aplavzi in tudi s kakšno solzo v očeh.

Dobrodelni koncert Slovenska beseda, v pesem ujeta je v dobrodelnosti povezal krajane, učence in uslužbence Osnovne šole Dramlje ter ostale obiskovalce. Del zbranih sredstev bo namenjen za nakup odra, drugi del sredstev pa je namenjen za šolski sklad, ki deluje za dobro in uspešno delovanje vseh učencev naše šole. Oder je pomemben del vsake krajevne prireditve in bo namenjen za uporabo vseh, ki bodo želeli na njem nastopati in se v kraju kulturno udejstvovati.

V koncert nas je popeljala Prešernova Vrba v izvedbi Kaje Sovinc in šolskega pevskega zbora. Kaja je s svojo interpretacijo pesmi ganila vsa srca v dvorani. Kaji se je na odru pridružil dr. France Prešeren, ki ga je prepričljivo odigral Jakob Mihevc. Skupaj sta za vse poslušalce spletla nekaj Prešernovih misli in verzov in nam podarila zrna Njegovih stihov. Ker pa je slovenska pesem najlepša takrat, ko je zapeta, se je na odru predstavilo kar nekaj solistov: Andreja Črešnar, Matic Supovec, Davor Pušnik (vsi iz ansambla Unikat) ter učiteljici Marija Klančar in Manja Gobec.

Vse soliste so s svojim ubranim igranjem na instrumente spremljali salonski orkester Lucky & the pipes pod vodstvom energičnega dirigenta Srečka Cizlja. Skupaj s orkestrom je nastopila tudi vokalna skupina desetih učiteljic Osnovne šole Dramlje. Na koncertu so skupaj z učiteljico Manjo in z orkestrom zapeli tudi Otroški in Mladinski zbor OŠ Dramlje z zborovodkinjo Marijo Klančar. OPZ Dramlje pa se je predstavil tudi z izbranima zborovskima pesmima, ki sta jih pripeljala do zavidljivega zlata na regijskem tekmovanju Otroških in mladinskih pevskih zborov v Rogaški Slatini v prejšnjem šolskem letu skupaj s korepetitorko Valentino Černe.

Drameljskih dobrodelnih koncertov se redno udeležujejo tudi ženska vokalna skupina Glasovir, ki s svojim lepim petjem rade podpre naša šolska prizadevanja za dobrodelnost in povezovanje vseh ljudi v glasbi in v kulturi. Celoten program sta povezovala učenca Teja Gorjup in Filip Jager. Učiteljica Andreja Črešnar, ki vsako leto prevzame organizacijo celotnega dogajanja, je zopet dokazala, da z dobro idejo, z dobrim sodelovanjem in z veliko dobre volje vedno nastane nekaj DOBREGA – DOBRODELNEGA. (Lucija Jager)

 

Sorodne novice

GCC-jevci zbrali 4.500 evrov za družino z območja Šentjurja

Jure Godler

Eksplozija v drameljski šoli!

Tjaša Ferlež

V Dramljah komaj čakajo, da se srečajo

Majda Rezec

Več kot 750 pevcev pelo na regijskem srečanju v IKC

Jure Godler

Iz srca za srčke

Jure Godler

Na OŠ Dramlje imamo novega »sošolca« Jacka!

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več