17.1 C
Šentjur pri Celju
27/09/2021
sentjur.net

Prenovljena planinska knjižnica vabi bralce

Planina-knjiznicaPlanina pri Sevnici, 5. 9. 2014 – Po skoraj štirih letih je knjižnica na Planini z otvoritvijo, v petek, 5. septembra, nato pa z urico pravljic za najmlajše naslednji dan ponovno odprla svoja vrata bralcem. Prostori so bili namreč dotrajani, gradivo več ni bilo pregledno in se ni dopolnjevalo, tako je enota Knjižnice Šentjur na Planini v letu 2010 zaprla svoja vrata. Sledila je postopna, a temeljita obnova, v katero so sredstva in veliko dela vložili krajevna skupnost, financirali pa sta jo tudi Knjižnica Šentjur in Občina Šentjur, ki je večji del stroškov, ti so skupno znašali skoraj 22 tisoč evrov. Prenovljeni prostori in nova oprema so sodobni in omogočajo boljši pregled knjižničnega gradiva, vsekakor pomenijo tudi boljše počutje za obiskovalce ter uporabnike. Trenutno zbirka premore dobrih 2.700 različnih knjižničnih enot in se bo dopolnjevala z novejšim gradivo ter drugimi mediji.  Pri tem se bodo prilagajali potrebam in povpraševanju uporabnikov knjižnice.

Kot sta poudarila župan mag. Marko Diaci in direktorica Knjižnice Šentjur Tatjana Oset ob odprtju, je delujoča knjižnica na Planini, od centra precej oddaljeni krajevni skupnosti s skoraj 1.500 prebivalci in devetletno osnovno šolo, izjemnega pomena. Prav tako sta, vsak v svojem nagovoru, izpostavila upanje, da bo knjižnica dobro obiskana. Otvoritev je pospremila simpatična glasbeno-kulturna prireditev, ki so jo pripravili Otroški pevski zbor OŠ Planina, MPZ Planina, Mateja Bobek, Jasmina Levičar, Matevž Pušnik in Lucija Luskar. Knjižnica na Planini je odprta ob sredah med 15. in 19. uro. (vir: Občina Šentjur)

Sorodne novice

Zvok Zarjine pesmi preplavil Planino

Tjaša Ferlež

Predstavili knjigo o Josipu Ipavcu – Slovenski Mozart

Jure Godler

Zaključek bralne značke: Kultura od glave do repa

Jure Godler

Šentviška Zarja blestela v katalonski prestolnici

Jure Godler

Na mladih Zarja stoji že 110 let

Majda Rezec

Malčkom podelili bralna priznanja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več