18.9 C
Šentjur pri Celju
05/07/2022
sentjur.net

Presenetili častnega občana ob njegovem prazniku

Šentjur, 20. 5. 2022 – Pozitivna presenečanja so nekaj nalepšega v življenju posameznika. Spomini na takšne dogodke pa ostanejo za vedno zapisani v srcu posameznikov – tistih, ki so presenečenja pripravili, kot tistih, ki so jih prejeli. Eno takšnih presenečenj so pripravili tudi pevci Moškega pevskega zbora Planina pri Sevnici. Na njegov 80. rojstni dan so obiskali častnega občana Občine Šentjur dr. Janeza Šmida, ter mu zapeli na zelenici njegovega doma. Šmid je namreč kar 27 let pel pri ravno tem zboru, ki ga danes vodi Matej Romih. Ravno slednji pa je bil pobudnik, da se njihovemu, danes ne več aktivnemu pevcu pripravi presenečenje ob rojstnem dnevu.

Slavljenec pa je pel pod vodstvom Mateja Romiha še pet let in je celo eden od ustanovnih članov planinskega zbora. Darilo mu je v imenu zbora izročil njihov predsednik Ludvik Vouk. Novemu 80-letniku pa je čestital tudi šentjurski župan mag. Marko Diaci in mu zaželel veliko zdravlja. Čestitkam pa se je pridružil tudi predsednik KS Planina pri Sevnici Jurij Hladin. Pesem pa je prebrala tudi planinska pesnica Ivanka Uduč. Slavljenec se je zbranim zahvalil za čudovito presenečenje in jih tudi pogostil. (Jure Godler, foto: Martin Luskar)

Sorodne novice

Abraham in njegovi pevci zapeli v Šentvidu pri Planini

Tjaša Ferlež

Prejeli smo: Planinčani osvojili Normandijo

Jure Godler

Več kot 750 pevcev pelo na regijskem srečanju v IKC

Jure Godler

OPZ Planina domov prinesel 1. nagrado

Jure Godler

Na mladih Zarja stoji že 110 let

Majda Rezec

Najboljši na gledališkem in zborovskem področju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več