21.7 C
Šentjur pri Celju
15/06/2024
sentjur.net

Presenetili častnega občana ob njegovem prazniku

Šentjur, 20. 5. 2022 – Pozitivna presenečanja so nekaj nalepšega v življenju posameznika. Spomini na takšne dogodke pa ostanejo za vedno zapisani v srcu posameznikov – tistih, ki so presenečenja pripravili, kot tistih, ki so jih prejeli. Eno takšnih presenečenj so pripravili tudi pevci Moškega pevskega zbora Planina pri Sevnici. Na njegov 80. rojstni dan so obiskali častnega občana Občine Šentjur dr. Janeza Šmida, ter mu zapeli na zelenici njegovega doma. Šmid je namreč kar 27 let pel pri ravno tem zboru, ki ga danes vodi Matej Romih. Ravno slednji pa je bil pobudnik, da se njihovemu, danes ne več aktivnemu pevcu pripravi presenečenje ob rojstnem dnevu.

Slavljenec pa je pel pod vodstvom Mateja Romiha še pet let in je celo eden od ustanovnih članov planinskega zbora. Darilo mu je v imenu zbora izročil njihov predsednik Ludvik Vouk. Novemu 80-letniku pa je čestital tudi šentjurski župan mag. Marko Diaci in mu zaželel veliko zdravlja. Čestitkam pa se je pridružil tudi predsednik KS Planina pri Sevnici Jurij Hladin. Pesem pa je prebrala tudi planinska pesnica Ivanka Uduč. Slavljenec se je zbranim zahvalil za čudovito presenečenje in jih tudi pogostil. (Jure Godler, foto: Martin Luskar)

Sorodne novice

Matej Romih na čelu Prosvetnega društva Zarja iz Šentvida pri Planini

Jure Godler

Spomnili so se 90-letnice smrti Ane Wambrechtsamer

Jure Godler

90 let od smrti Ane Wambrechtsamer

ViP

Šentjurska premiera filma o Slomšku napolnila IKC

Jure Godler

Naši kraji in ljudje spomladi na filmskem platnu

ViP

Letni koncert zbora v senci priznanja zborovodji

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več