10.9 C
Šentjur pri Celju
24/02/2020
sentjur.net

Prifarci navdušili v razprodanem IKC

Šentjur, 19. 3. 2016 – Prifarski muzikanti so skupina, ki je svojo glasbeno pot začela že davnega leta 1988. Prihajajo iz Fare pri Kostelu. S svojo glasbo ohranjajo bogato in raznoliko slovensko izročilo, v repertoar pa dodajajo zimzelene melodije, dalmatinske pesmi ter popevke in ljudske pesmi ostalih narodov. Pohvalijo se lahko z ubranim štiriglasnim petjem, poseben zvok skupini pa dajejo bisernica, brač in violina, ki jih lepo dopolnjujejo “fajtonarica”, klavirska harmonika, bas kitara, kitara in bugarija. Zagotovo pa Prifarski muzikanti sodijo med ene najboljših etno skupin na Slovenskem.

Skupino pa so nagradili tudi številni obikovalci koncerta, ki so se v Šentjur pripeljali od blizu in daleč. Pred koncertom Prifarcev pa so se občinstvu predstavili še Petrovi tamburaši iz Šempetra v Savinjski dolini. Na koncertu jim je dirigiral naše gore list Janez Krevel s Kalobja. Oba nastopajoča sestava pa sta skupaj zaigrala in zapela še hrvaško ponarodelo Ružo moja. Odličen koncert, ki bo marsikomu ostal za vedno v spominu. (Jure Godler)

Sorodne novice

V Dobju si bodo zimske večere obarvali veselo

Tjaša Ferlež

Folklora 63′ je pripravila koncert za etno sladokusce

Jure Godler

Slabi ljubimci in odlična igra navdušili poln IKC

ViP

Na svojem koncertu Ansambel Petka predstavil novega trobentača

Jure Godler

Četrtič izzvali p(ol)etje

ViP

Čedahuči ali kar folksterji?

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več