15 C
Šentjur pri Celju
25/09/2021
sentjur.net

Prijeli vlomilca, ki sta vlamljala po Šentjurju

Policisti PP Šentjur so v mesecu maju in juniju 2019 obravnavali več primerov vlomov v hiše, vikende, gospodarska poslopja, velikih tatvin, tatvin ter vandalizma na škodo različnih oškodovancev. Z navedenimi dejanji je nastalo za približno 15.000 EUR škode, ki jo predstavljajo odtujeni predmeti ter posredno nastale škode ob vlomih in vdorih v različne objekte in delovne stroje. Z intenzivnim zbiranjem obvestil so policisti zbrali dovolj dokazov, da so odvzeli prostost 22-letnemu Šentjurčanu, ki je skupaj z 20-letnim pajdašem, tudi iz Šentjurja, izvrševal omenjena kazniva dejanja.

Policisti so v preiskavi zasegli preko 100 predmetov, ki sta jih ukradla. Zasegli so motorno kolo, štirikolesnik, večjo količino različnega električnega orodja, reflektorjev, agregatov ter ostalih stvari manjših vrednosti. 22-letni Šentjurčan je bil s strani policije pred tem že večkrat obravnavan za različna kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete (vlomi, tatvine), različna kazniva dejanja z elementi nasilja (nasilništvo, nasilje v družini, napad na policiste) ter kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu. Policisti so na Okrožno državno tožilstvo v Celju zoper 22-letnika že podali kazenske ovadbe za 33 kaznivih dejanj.

Skupaj s novo kazensko ovadbo, v kateri ga policisti utemeljeno sumijo storitve 8 velikih tatvin, dveh prikrivanj ter kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, so ga policisti privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Policisti ga sumijo še za več premoženjskih kaznivih dejanj na celotnem območju policijske uprave Celje, ki pa so še v fazi preiskovanja. (PU Celje, fotografija je simbolična)

Sorodne novice

Policija obravnavala tri vlome na Šentjurskem

ViP

Vlomili v gostinski obrat, ki ne deluje

Jure Godler

Vlomili, ko je lastnik na dopustu

Jure Godler

Pozor, Šentjur na udaru – vlomi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več