17.2 C
Šentjur
21/09/2019
sentjur.net

Priprave na 15. obletnico v polnem teku

Sveti Štefan, 27. 3. 2018 – Folklorno društvo Sveti Štefan bo letos praznovalo 15. obletnico delovanja. Po daljšem času so obnovili veselo igro »Jaz pa k vojakom grem«. Članice in člani FD Sveti Štefan so na rednem občnem zboru pregledali delovanje v letu 2017. Na začetku je prisotne pozdravil Martin Slatenšek, predsednik društva. Po izvolitvi delovnega predsedstva je Slatenšek podal poročilo o realizaciji plana za leto 2017. Imeli so 12 nastopov na raznih prireditvah, se udeležili medobčinskega srečanja Folklornih skupin v Dobju, nastopili so na Kozjanskem jabolku, Martinovanju in krajevnem prazniku Javorje, sodelovali pri postavljanju mlaja, ki ga organizira Prostovoljno gasilsko društvo Sveti Štefan, in kuhali golaž za pohodnike tradicionalnega pohoda Osmica.

S poročilom so bili zadovoljni tudi gostje. Davor Vrečko, podžupan občine Šmarje pri Jelšah, jih je pozdravil v imenu občine in župana Stanislava Šketa ter izrazil veselje, da se vidijo na dan mladosti na Folklornemu večeru v Šmarju pri Jelšah. Tam bodo nastopile številne skupine z različnih koncev sveta in iz pobratene občine Lopare iz Bosne in Hercegovine. Na koncu jim je čestital za vso njihovo požrtvovalno delo pri ohranitvi plesov. Čestitkam se je pridružili Ivan Žaberl, predsednik krajevne skupnosti (KS), Marjanca Žaberl, predsednica Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Sveti Štefan ter predsedniki in predstavniki krajevnih društev.

Predsednik je podal tudi plan dela za tekoče leto. Udeležili se bodo medobmočnega tekmovanja folklornih skupin, sodelovali na mednarodnem srečanju folklornih skupin, udeležili se bodo seminarjev, nastopili na raznih prireditvah v kraju in izven kraja. Nabavili bodo prekmurske kostume. Na koncu se je predsednik v imenu društva zahvalil redni donatorki Brigiti Mesarec, občini Šmarje pri Jelšah, Javnemu skladu za kulturne dejavnosti, KS Sveti Štefan ter PGD Sveti Štefan za finančno in strokovno pomoč za redno delovanje društva. (Piše: Milenka Blažević, foto: Ivan Grobelšek)

Sorodne novice

Štajerci plesali na Primorskem

Jure Godler

Družno postavili mlaj na Svetem Štefanu

Milenka Blažević

Popoldan posvečen mamam

Tjaša Ferlež

Gasilstvo združuje ljudi in pomaga bližnjemu

Jure Godler

Konjenica Sveti Štefan s prijatelji in ljubitelji konj

Jure Godler

Sveti Štefan: Srečanje učiteljev in ravnateljev

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več