14.1 C
Šentjur pri Celju
23/09/2023
sentjur.net

Pripravili prireditev ob materinskem dnevu

Dobje, 25. 3. 2023 – Mesec marec je že tradicionalno posvečen ženskam, saj več kot sto let praznujemo mednarodni praznik žensk – dan žena in več kot trideset let v Sloveniji tudi materinski praznik. V ta namen so v Dobju 25. marca združili moči otroci iz vrtca in osnovne šole ter pripravili pester program. 

Najprej so na oder stopili najmlajši otroci, vrtčevski pevski zbor, ki je zapel in deklamiral pesem Predpasnik, pod mentorstvom Sabine Pušnik in Karle Gubenšek. Vse zbrane v dvorani je prijazno pozdravil tudi župan občine Dobje Franc Leskovšek, ki je materam ob njihovem prazniku izrekel prijazno voščilo, obenem pa se zahvalil vsem nastopajočim in organizatorjem za izpeljano prireditev. Po županovih besedah je dvorano ponovno preplavila glasba.

Učenci prvega razreda so skupaj s skupino Ukuleband najprej zaigrali in zapeli ljudsko pesmico Jaz imam pa goslice, nato pa sta prvošolki Maja in Isabela povedali, kako je, Kadar se Ciciban joče. Predstavile so se tudi učenke drugega razreda Maša Lončar, Zala Vrhovšek in Tiana Tominšek. Sledil je nastop Otroškega pevskega zbora, ki je pod mentorstvom zborovodkinje Reneje Sare Centrih zapel Tri planike in Ciciškrat. Na klavirju jih je spremljala Mateja Jager Rajh. Tiana in Zala pod mentorstvom Andreje Perko sta povedali, kako je, kadar imamo v žepu srebrn lešnik.

Društva v kraju združila moči

Za Otroškim pevskim zborom se je predstavil še Mladinski pevski zbor, ki je pod taktirko zborovodkinje Reneje Sare Centrih zapel pesmi Zbadljivka in Ne kliči me, ki jo v orginalu poje Nuša Derenda. Z zadnjo točko pod okriljem šole so se predstavili učenci 9. razreda. Zapeli in zaigrali so ljudsko z naslovom Jaz ‘mam pa konj’ča, Zala in Tea pa sta zbranim povedali Pavčkovo pesem Mama je ena sama. Za konec prireditve so na oder prišli še harmonikarji Kulturnega Društva Dobje, ki so s svojo točko zaključili prireditev v čast materinskemu dnevu.

Program je povezovala Natalija Plemenitaš Fuchs, po koncu programa pa so pripravili tudi manjše druženje s pogostitvijo, za kar se organizatorji zahvaljujeo Občini Dobje, KUD Dobje in PGD Dobje. Na sami prireditvi je nastopalo nekaj čez osemdeset otrok, ki so publiki v nabito polni dvorani polepšali sobotno popoldne in na obraz privabili iskrene nasmehe ter močne aplavze. (Tjaša Ferlež, Foto: OŠ Dobje)

Sorodne novice

Abraham prireditve ‘Pokaži, kaj znaš’ v Dobju

Jure Godler

Pomerili so se v odbojki na mivki

Tjaša Ferlež

Podelili priznanja dobjanskim odličnjakom

Jure Godler

Dobje s čistejšo okolico

Tjaša Ferlež

Guzejev pohod letos po dobjanski poti

Tjaša Ferlež

Šolske poti v Dobju pripravljene na novo šolsko leto

Natalija Plemenitaš Fuchs
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več