19.8 C
Šentjur pri Celju
14/07/2024
sentjur.net

Problematično javno zdravstvo in fizioterapija

Šentjur, 20. 1. 2016 – V uradu varuha človekovih pravic so začeli z novo akcijo – uradovanje izven sedeža urada. S to akcijo so se želeli približati državljanom, ki jim potovanje v Ljubljano predstavlja težavo. Za prvo letošnje srečanje pa si je Vlasta Nussdorfer, varuhinja človekovih pravic, izbrala ravno Občino Šentjur. S svojimi sodelavci in namestnikom Ivanom Šelihom se je varuhinja srečala s številnimi občani, pa tudi tistimi izven našega kraja. Obiskovalcev, ki so svoje težave zaupali varuhinji, je bilo 13.

Župan mag. Marko Diaci je varuhinji sicer podal še dodatna pojasnila in podatke o splošnem stanju na območju občine, od stopnje brezposelnosti, dostopnosti vrtčevskega varstva, mreže šol ter ostalih javnih zavodov, ki delujejo v občini, pa vse do stanja cestnih povezav in dostopnosti komunalne javne infrastrukture. Nussdorferjeva je ob tem izpostavila skupno problematiko občin na področju vse nižjega financiranja s strani države, s katero je pogosto seznanjena, predvsem pa dobro razume, kakšne so posledice za ljudi na lokalni ravni, kjer morajo občine zagotavljati celo paleto javnih storitev.

Nussdorferjeva je v pogovorih ugotovila, da se številne pritožbe sogovornikov nanašajo na širše področje zdravstvenega varstva; diagnostike, poteka zdravljenja, odnosa zdravstvenega osebje, odločitev invalidskih komisij, … Poudarila je pomanjkanje ponudbe fizioterapevtov v Šentjurju, saj je čakalna doba precej dolga, ter predlagala še dodatne koncesije na tem področju. Izpostavila je, da imajo bolniki občutek, da če bi imeli denar, bi tudi njihovo zdravljenje potekalo drugače, kar se ji zdi nesprejemljivo. Varuhinja je na koncu dodala, da si v prihodnosti želi obiskati Dom starejših Šentjur, potem, ko se je na kratko seznanila z njihovi programi in novimi pridobitvami. Letošnje leto bodo namreč po besedah Vlaste Nussdorfer veliko pozornosti namenili ravno starejšim, predvsem pa obravnavi starejših z demenco in Alzheimerjevo boleznijo, ki sta v porastu. (Jure Godler)

 

 

Sorodne novice

Varuhov kotiček dostopen tudi Šentjurčanom

Jure Godler

Prva seja občinskega sveta v novem mandatu

Jure Godler

Kandidatura, ki temelji na opravljenem delu

Jure Godler

Župan mag. Marko Diaci: »Iz Šentjurja smo nekaj naredili«

Jure Godler

Slovenija, vse najboljše za 30 let

Tjaša Ferlež

Pričela se bodo dela na cesti Dramlje–Slatina

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več