-5.5 C
Šentjur pri Celju
06/02/2023
sentjur.net

Prometna nesreča s smrtnim izidom na območju Bohorja

Doropolje, 18. 1. 2021 – Nekaj pred 19. uro so bili policisti PP Šentjur, obveščeni o hujši prometni nesreči, ki se je zgodila na območju Doropolja – Planina pri Sevnici, v občini Šentjur. Policisti so na kraju nesreče z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ugotovili, da je 32 letni državljan Slovenije vozil tovorno vozilo po gozdni cesti izven naselja Dobrova iz smeri Senovega proti Planini pri Sevnici. Ko je voznik z vozilom pripeljal po vzponu v levi oster nepregleden ovinek, hitrosti vozila ni prilagodil lastnostim ceste, zaradi česar je z vozilom zapeljal čez bankino, kjer se je vozilo prevrnilo na bok in s streho trčilo v drevo. 32 letnik voznik in 65 letni potnik v vozilu sta ostala ukleščena v vozilu od koder so ju rešili gasilci PGE Krško. Na kraju jima je bila nudena zdravniška pomoč, vendar je voznik tovornega vozila na kraju nesreče zaradi hudih poškodb umrl, sopotnik v vozilu ni bil telesno poškodovan. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila dežurni preiskovalni sodnik in dežurna državna tožilka. O prometni nesreči bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

Na PU Celje je v letu 2022 prva prometna nesreča s smrtnim izidom. V enakem časovnem obdobju leta 2021 nismo obravnavali prometne nesreče s smrtnim izidom. (Marjan Strašek, PU Celje)

Sorodne novice

Kmalu več prostora v Vrtcu Šentjur – enoti Planina

Jure Godler

Znova počilo na kižišču pri Lidlu

Jure Godler

Po dveh letih na Planini zopet zadišalo po »pršjačah«

Tjaša Ferlež

KS Planina pri Sevnici se loteva obnove križevega pota

ViP

Mladi voznik trčil v drevo, sopotnik huje poškodovan

ViP

Čelno trčenje usodno za 78-letnika

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več