25.3 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Prometna nesreča s smrtnim izidom na območju Bohorja

Doropolje, 18. 1. 2021 – Nekaj pred 19. uro so bili policisti PP Šentjur, obveščeni o hujši prometni nesreči, ki se je zgodila na območju Doropolja – Planina pri Sevnici, v občini Šentjur. Policisti so na kraju nesreče z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ugotovili, da je 32 letni državljan Slovenije vozil tovorno vozilo po gozdni cesti izven naselja Dobrova iz smeri Senovega proti Planini pri Sevnici. Ko je voznik z vozilom pripeljal po vzponu v levi oster nepregleden ovinek, hitrosti vozila ni prilagodil lastnostim ceste, zaradi česar je z vozilom zapeljal čez bankino, kjer se je vozilo prevrnilo na bok in s streho trčilo v drevo. 32 letnik voznik in 65 letni potnik v vozilu sta ostala ukleščena v vozilu od koder so ju rešili gasilci PGE Krško. Na kraju jima je bila nudena zdravniška pomoč, vendar je voznik tovornega vozila na kraju nesreče zaradi hudih poškodb umrl, sopotnik v vozilu ni bil telesno poškodovan. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila dežurni preiskovalni sodnik in dežurna državna tožilka. O prometni nesreči bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

Na PU Celje je v letu 2022 prva prometna nesreča s smrtnim izidom. V enakem časovnem obdobju leta 2021 nismo obravnavali prometne nesreče s smrtnim izidom. (Marjan Strašek, PU Celje)

Sorodne novice

Motorist trčil v avto pred prehodom za pešče

Jure Godler

Pesmi o času koronavirusa predala podžupanji

Jure Godler

Zbil peško in se odpeljal. Policija prosi za pomoč očividce!

Jure Godler

Trčil v tovorno vozilo

Jure Godler

Gasilci treh občin gasili požar na Planini pri Sevnici

Tjaša Ferlež

Oba zapeljala v križišče ob zeleni luči?

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več