14.7 C
Šentjur pri Celju
21/05/2024
sentjur.net

Prosijo za pomoč – čez noč ostala brez strehe nad glavo

Dramlje, 20. 1. 2022Poročali smo že, da je v noči s torka na sredo zagorelo ostrešje stanovanjske hiše v Razborju pri Dramljah. Prišlo je do požara strehe in celotnega podstrešja, kar je posledično za seboj pustilo veliko škode. V hiši že dolga leta živi upokojenka, ki jo je nesreča prizadela. Škoda, ki je nastala, po oceni kriminalistov znaša krepko čez 100.000 evrov.

Glede na slabe vremenske razmere v zadnjem tednu in tudi v prihodnjem ne kaže nič boljše, pa se zna škoda še povečati. Zaradi dežja, snega, mraza in tudi gašenja voda pronica vse do pritličja, močno je poškodovana elektroinštalacija. Ostala je brez gretja, vendar so v teh dneh zasilno vzpostavili ogrevanje v prtljičju, da so prostori vsaj malo ogrevani, da se s tem prepreči nadaljnje propadanje sten, stropa.

Pomoč bi prišla še kako prav

Lastnica hiše nima privarčevanih sredstev in tudi zdravje ji v zadnjem času ne služi najbolje. Sedaj se je znašla v veliki finančni stiski. V ta namen so ji na pomoč nemudoma priskočili sorodniki in prijatelji. Z zbiranjem denarnih in drugih sredstev, da bi ji s skupnimi močmi pomagali narediti novo streho nad glavo. Streha je v celoti pogorela, škoda pa se v tem zimskem času z vsakimi padavinami še povečuje. Vzrok požara naj bi bil po besedah kriminalistov dimniški.

Klicu pomoči se je nemudoma odzvala Zveza prijateljev mladine Šentjur, kjer so podali vse podatke in navodila, ki so potrebna za izvedbo pomoči. V kolikor ste pripravljeni pomagati, lahko svoj znesek nakažete na TRR račun, ki je naveden spodaj. Dobrodošla je tudi pomoč v obliki rezanega lesa, kot so deske, opaž. V tem primeru naj se obrnejo na Martina Lubeja na telefonsko številko 041 551 629.

OBČINSKA ZVEZA PRIJATELJEV MLADINE ŠENTJUR – OZPM ŠENTJUR

DŠ. 80199500 

TRR SI56 0400 1004 8576 037

SKLIC 00 10-2023 

NAMEN – POMOČ OLGI RIHTAR

Za vsako pomoč in donacijo se domači in prijatelji iskreno zahvaljujejo. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Zagorelo na motorju dozirnega polža za sekance

Tjaša Ferlež

Zaradi vročega pepela zagorelo listje

Jure Godler

Požar uničil novogradnjo v Dobrini

Tjaša Ferlež

Za nastali požar je bila kriva sveča

Tjaša Ferlež

Obudili tudi spomin na požar na trgu sv. Jurija

Jure Godler

Zagorelo ostrešje stanovanjske hiše v Razborju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več