0.5 C
Šentjur pri Celju
06/12/2023
sentjur.net

Proslavili uspehe mladih lokarskih gasilcev

Lokarje, 23. 10. 2023 – Letošnje leto je bilo z vidika udeležbe na gasilskih tekmovanjih in dosežkih na njih za PGD Lokarje eno uspešnejših. Dobre rezultate so dosegale vse tekmovalne ekipe, še posebej ponosni pa so na najmlajše člane društva. Pionirke in pionirji PGD Lokarje so se udeležili več tekmovanj, tekmovali so tudi v pokalnem tekmovanju za mladino celjske regije. V pokalnem tekmovanju so štiri tekmovanja, ekipa se mora za veljaven skupni rezultat udeležiti najmanj treh tekmovanj.

V kategoriji pionirjev se je mešana ekipa pionirk in pionirjev udeležila vseh štirih tekmovanj. Zadnje tekmovanje je bilo 15. oktobra na Dobrni. Kljub slabemu vremenu so pionirji odlično izvedli vajo z vedrovko in vajo razvrščanja ter se uvrstili na drugo mesto. V celotnem pokalnem tekmovanju so bili izjemno uspešni, saj so kar trikrat osvojili 2. mesto in enkrat 4. mesto. Ekipa je na koncu v skupnem seštevku pokalnega tekmovanja osvojila 2. mesto. Veselje mladih gasilcev je bilo veliko, saj so v vaje in priprave na tekmovanja vložili veliko truda.

Poskrbeli za veliko presenečenje

Po zadnjem tekmovanju so jih ob vrnitvi v gasilski dom z vodometi pričakali starejši člani društva in jim na ta način čestitali za ves trud in uspehe na tekmovanjih. Pridružili pa so se jim še starši otrok. Prvemu presenečenju je sledilo veselo druženje, s katerim so vsi skupaj proslavili izjemen uspeh na pokalnem tekmovanju in vse ostale dobre rezultate, ki so jih na tekmovanjih v tem letu dosegli mladi gasilci PGD Lokarje. (PGD Lokarje, Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Evakuacija POŠ Blagovna

Tjaša Ferlež

Pionirji in mladinke Svetega Štefana prvi na gasilskem tekmovanju

Jure Godler

Pionirji iz Loke pri Žusmu odhajajo na državno tekmovanje

Tjaša Ferlež

Kolesarski maraton z odlično udeležbo

Jure Godler

Že četrtič na državno tekmovanje

Tjaša Ferlež

Gasilska vaja: Strela zanetila požar na veliki kmetiji

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več