13.2 C
Šentjur pri Celju
16/04/2024
sentjur.net

Prva konstitutivna seje dobjanskega občinskega sveta

Dobje, 15. 12. 2022 – Supervolilno lansko leto je premešalo karte tudi v občinskih svetih, na mesto prvega moža občine pa so ponekod prišla tudi nova imena. V Občini Dobje večjih sprememb ni bilo. Župan Franc Leskovšek je bil edini kandidat za župana in dileme, kdo bo izvoljen, ni bilo. So se pa premešale karte zastopanosti v občinskem svetu. Slavila je lista mag. Natalije Plemenitaš Fuchs, ki je zasedla tri mandate, NSi – Nova Slovenija – Krščanski demokrati so prejeli dva mandata in SLS Slovenska ljudska stranka prav tako dva. Neodvisno listo mag. Natalije Plemenitaš Fuchs bodo zastopali Natalija Plemenitaš Fuch, Mateja Rajh Jager in Simon Hebar, NSi mag. Božidar Žibret in Janez Leskovšek ter SLS Franci Leskovšek ml. in Branko Uduč.

Prva seja

Na prvi seji občinskega sveta so bili prisotni vsi izvoljeni občinski svetniki. Izvolili so tričlansko mandatno komisijo, v kateri bodo Branko Uduč, kot predsednik Natalija Plemenitaš Fuchs in Janez Leskovšek. Komisija je potrdila izide volitev. Župan Franc Leskovšek je čestital vsem izvoljenim svetnicam in svetnikom ter poudaril, da so s potrditvijo mandatov prevzeli tudi odgovornost, da bodo sprejemali odločitve, ki bodo pripomogle k boljšim pogojem za življenje v občini. Leskovšek je povzel glavne investicije, ki so v teku v Občini Dobje. Natalija Plemenitaš Fuchs pa je županu predlagala, da naj izbere podžupana ali podžupanjo iz kakšnih drugih vrst, kot stranke, ki ga je predlagala. Svetniki so se seznanili tudi s sprejetjem sklepa o začasnem financiranju Občine Dobje v obdobju prvega tromesečja 2023. (Jure Godler, foto: OU Dobje) 

Sorodne novice

Kulturno srce Dobja odprlo svoja vrata

Jure Godler

Mala občina s pestrimi talenti

Tjaša Ferlež

Podelili priznanja dobjanskim odličnjakom

Jure Godler

Prva seja SPV Dobje

Natalija Plemenitaš Fuchs

DOBJE: Leskovšku četrti mandat, kdo bo sedel v občinskem svetu?

ViP

Leskovšek po četrti mandat na čelu Dobja

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več