14.8 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Prva petletka Vokalne skupine 7 de’ci

Šentjur, 17. 11. 2018 – V soboto so fantje iz Vokalne skupine 7 de’ci pripravili samostojen koncert ob svoji peti obletnici delovanja. Skupino sestavljajo Leon Ašenberger, Zoran Borovšak, Jure Zdolšek, Miran Šmid, Milan Dobrotinšek, Andrej Koprivc, Ivan Romih in Jure Godler. Fantje so sklenili na koncertu postreči z znanimi melodijami in popevkami, ki so pobožale in se dotaknile prav vsakega v nabito polni dvorani Ipavčevega kulturnega centra v Šentjurju.

Skupina je ime dobila na zelo zanimiv način. Vodja izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti Šentjur Anita Koleša je izdala, da je bila prav ona tista, ki je dala idejo za takšno ime: »Fantje so me povabili na kozarček in povedali, da so ustanovili vokalno skupino. Seveda smo na to nazdravili. Ker še niso vedeli imena skupine, sem jim predlagala ime 7 de’ci, ker jih je bilo ravno sedem in smo v rokah držali kozarce. Fantje so bili za to in vesela sem, da se skupina še vedno imenuje 7 de’ci, čeprav jih je osem.«

Prejeli so Gallusove značke

Koleševa pravi, da ji fantje včasih rečejo, da je »botra« njihovi skupini zaradi imena in da se spodobi, da botra tudi kaj prinese, pa čeprav šele po petih letih. Zato je fantom podelila Gallusove bronaste, srebrne in zlate značke za večletno petje. Bronasto Gallusovo značko sta prejela Zoran Borovšak in Jure Zdolšek, srebrno značko za več kot deset let petja v zborovski ali vokalni skupini pa Miran Šmid. Zlato značko za več kot petnajst let sodelovanja so prejeli Leon Ašenberger, Milan Dobrotinšek, Andrej Koprivc, Ivan Romih in Jure Godler.

Fantje iz skupine so na koncert povabili tudi vokalno skupino Nežice s Ponikve, ki jo sestavljajo sama dekleta, skupino pa vodi Anja Zdolšek. “Ko sem poslušal njihov lanskoletni koncert, sem vedel, da so ta dekleta idealne gostje za našo petletko. Imajo ogromno mladostne energije, spoščenost in kvaliteto, zato je bilo povabilo k sodelovanju samoumevno,” nam je zaupal Jure Godler, “frontman” sedmih decov in organizator Petletke.

Številni solisti

Na koncertu so Nežice tudi same zapele nekaj pesmi, skupaj s fanti pa kar nekaj hitov, ki so dvignili dvorano. Med drugim so skupaj zapeli pesem »En poljub«, katere solist je bil Milan Dobrotinšek. Poleg pesmi, ki so jih fantje zapeli v skupini, je glasbena skupina presenetila tudi s številnimi solisti, saj je skoraj vsak član skupine imel samostojni vložek ali pesem.

Z avtorskima skladbama sta se predstavila umetniški vodja skupine Leon Ašenberger, in sicer s skladbo Uspavanka, ter Jure Godler s skladbo Two cups. Hit pa je bila tudi Ašenbergerjeva priredba skladbe New swing quarteta – Šentjurčani. Za glasbeno spremljavo so skozi celoten večer skrbeli Janez Krevel na kontrabasu, Zala Irgolič na klavirju, Matic Plemenitaš na kitari in Matjaž Skaza na bobnih. Med samim koncertom sta na odru zaplesala tudi Neli Čadej in Domen Romih. Za konec so se fantje zahvalili vsem nastopajočim in vsem, ki so jih pri tem projektu podprli in jim tudi pomagali ter jim v spomin podelili dežnike z logotipom 7 de’ci. Koncert je na zabaven način povezoval Miha Kundih, ki je poskrbel, da so se poslušalci v dvorani tudi dodobra nasmejali.

(Tjaša Ferlež, foto: Gašper Gobec)

Sorodne novice

Srečanje malih vokalnih skupin s podmladkom

Jure Godler

V domu starejših družno prepevali stare slovenske pesmi

Jure Godler

Jubilejni koncert ponovili še v Gorici pri Slivnici

Tjaša Ferlež

Glasbena božična zgodba napolnila srca mnogih ljudi

Tjaša Ferlež

Sončki pripravili predbožično darilo za poslušalce

Tjaša Ferlež

Piki zapeli (v) novi dvorani

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več