-0.6 C
Šentjur pri Celju
28/01/2022
sentjur.net

Prva seansa anonimnih hibohondrov

Šentjur, 12. april 2019 – Manjko gledališke dejavnosti na Šentjurskem že dve leti zapolnjuje Epik teater oz. njegova impro skupina Improgalaktiki. Dober sprejem predstav med ljudmi je šesterico hitro mislečih in refleksivnih igralcev privedla do prijave na Linhartovo srečanje, največje slovensko srečanje ljubiteljskih gledaliških skupin.

Relativno nova odkrita motnja Hibohodnrija, katere zametki segajo v 12. april 2019, je minuli petek v Ipavčev kulturni center pripeljala množico slehernikov, ki trpijo za to boleznijo, v upanju, da jih priznani psiholog dr. Kač ozdravi. Že v avli so se hibohondri s svojimi hibami opotekali drug na drugega, v dvorani – pardon – čakalnici, pa se za terapijo brez pretiranih čakalnih vrst javili kar sami. Dr. Kač, v čevlje katerega je stopil vodja Imptogalaktikov Tom Costo, se je soočil s hudimi primerki obolelih.

Obiskal ga je obsedenec z mamo in strinjanjem (Dominik Gračner), neorientirana kozmopolitanka (Monika Oset), pohotna Anastazija Steel iz Štor (Edith Costo), obsedenka z resničnostnimi šovi (Neža Zdolšek) ter Ana z imaginarno prijateljico Evelino (Ana Evelina Plahuta). Dr. Kač se je na podlagi konzilija za vsakega odločil za posebno zdravljenje, ki je temeljilo na poznanih improligaških igrah, pri katerih ima škarje in platno zgodbe v rokah publika. Hitre misli, smisel za humor in gib so v dvorani vzbujali valove smeha, ki so opravičevali podnaslov predstave “komična terapija”. Globoki primeri in dolga vrsta pričajo, da bo nedvomno dobrodošla še kakšna seansa. Predstavo si je ogledala tudi selektorica Linhartovega srečanja Mojca Redjko.

(ViP)

Sorodne novice

V Šentjurju 214 novih okužb, v Dobju največji porast v regiji

ViP

Pravljični december v mestu glasbe

Jure Godler

Zaščitite svojo lastnino s primerno ključavnico

Jure Godler

V Šentjurju prejelo zakrament birme kar 71 otrok

Jure Godler

Mestni park Šentjur bo zbirališče za vse občane

Jure Godler

Šmarski argo tudi v Šentjurju (VIDEO)

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več