17.1 C
Šentjur
17/09/2019
sentjur.net

Prva seansa anonimnih hibohondrov

Šentjur, 12. april 2019 – Manjko gledališke dejavnosti na Šentjurskem že dve leti zapolnjuje Epik teater oz. njegova impro skupina Improgalaktiki. Dober sprejem predstav med ljudmi je šesterico hitro mislečih in refleksivnih igralcev privedla do prijave na Linhartovo srečanje, največje slovensko srečanje ljubiteljskih gledaliških skupin.

Relativno nova odkrita motnja Hibohodnrija, katere zametki segajo v 12. april 2019, je minuli petek v Ipavčev kulturni center pripeljala množico slehernikov, ki trpijo za to boleznijo, v upanju, da jih priznani psiholog dr. Kač ozdravi. Že v avli so se hibohondri s svojimi hibami opotekali drug na drugega, v dvorani – pardon – čakalnici, pa se za terapijo brez pretiranih čakalnih vrst javili kar sami. Dr. Kač, v čevlje katerega je stopil vodja Imptogalaktikov Tom Costo, se je soočil s hudimi primerki obolelih.

Obiskal ga je obsedenec z mamo in strinjanjem (Dominik Gračner), neorientirana kozmopolitanka (Monika Oset), pohotna Anastazija Steel iz Štor (Edith Costo), obsedenka z resničnostnimi šovi (Neža Zdolšek) ter Ana z imaginarno prijateljico Evelino (Ana Evelina Plahuta). Dr. Kač se je na podlagi konzilija za vsakega odločil za posebno zdravljenje, ki je temeljilo na poznanih improligaških igrah, pri katerih ima škarje in platno zgodbe v rokah publika. Hitre misli, smisel za humor in gib so v dvorani vzbujali valove smeha, ki so opravičevali podnaslov predstave “komična terapija”. Globoki primeri in dolga vrsta pričajo, da bo nedvomno dobrodošla še kakšna seansa. Predstavo si je ogledala tudi selektorica Linhartovega srečanja Mojca Redjko.

(ViP)

Sorodne novice

Hrvaški “predavatelj” zabaval občinstvo Pri kulturni pip’ci

Jure Godler

V gasilski obleki stregel goste

Tjaša Ferlež

Zagrebški stand up na obisku v Šentjurju

Jure Godler

Akustični koncert ob izpadih elektrike

Jure Godler

Epiki praznovali 15-letnico delovanja

Jure Godler

Ob mrzlem deževnem večeru so se greli s smehom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več