30.8 C
Šentjur pri Celju
30/06/2022
sentjur.net

Prva zgoščenka mlade citrarke

V soboto, 4. februarja 2012, je v organizaciji VocalBKStudia v Levstikovi dvorani Osrednje knjižnice Celje potekala predstavitev prve zgoščenke Med strunami mlade citrarke Janje Brlec. Nova zgoščenka prinaša 22 skladb ter predstavlja povzetek njenega študija citer in sodelovanja z odličnimi glasbeniki. Na sobotnem nastopu sta z Janjo Brlec nastopila njen dolgoletni učitelj citer Peter Napret, ki jo je tokrat spremljal z violino, in baritonist Boštjan Korošec.
Janja Brlec se je s citrami začela spoznavati pri sedmih letih pri učitelju citer Petru Napretu, pri katerem je nadaljnjih 11 let črpala glasbeno znanje.  Leta 2007 je zaključila Umetniško gimnazijo v Celju, kjer je bil njen glavni predmet klavir. V preteklem letu je z odliko diplomirala na Visoki šoli za glasbo in gledališče v Münchnu, glavni predmet so bile citre pri profesorju Georgu Glaslu, dodatni predmet pa klavir pri profesorju Olafu Dresslerju.
Glasbena pot Janje Brlec je obogatena s številnimi nagradami. Na državnih citrarskih tekmovanjih je prejela dve srebrni in pet zlatih priznanj ter naziv ”Prešmentana citrarka 2001”. Leta 2004 je osvojila prvo mesto na prvem mednarodnem tekmovanju citrarjev v Münchnu v kategoriji do 17 let. Leta 2007 je osvojila tretje mesto in prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju Ithaka v kategoriji brenkal v Ljubljani. V kategoriji od 17 do 32 let je na tretjem mednarodnem tekmovanju ”Ernst Volkmann-Preiss” v Münchnu, leta 2008, prejela drugo nagrado, leta 2010 pa prvo.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več