12.4 C
Šentjur pri Celju
21/09/2020
sentjur.net

Prvi šolski dan v občini Šentjur

V osnovne šole naše občine danes vstopa rekordna generacija zadnjega desetletja, skupno kar 1.754 učencev, 220 je prvošolcevPoskrbimo, da bo začetek novega šolskega leta minil tudi v znamenju prometne varnosti.

Največ učencev, skupno 512, bo obiskovalo OŠ Franja Malgaja Šentjur in podružnico POŠ Blagovna. Sledi OŠ Hruševec Šentjur s podružnico POŠ Kalobje s 407 učenci. Skupno 274 učencev bo obiskovalo OŠ Slivnica pri Celju, od tega 34 POŠ Loka pri Žusmu in 23 POŠ Prevorje. OŠ Dramlje ima letos 223 učencev, OŠ Blaža Kocena Ponikva 218, OŠ Planina pri Sevnici pa 122 učencev. Občina Šentjur v letošnjem letu organizira šolske prevoze za 863 otrok po šolskih okoliših, pa tudi sicer si vseskozi prizadeva ustvarjati dobre pogoje za učinkovito delovanje predšolske in šolske vzgoje. Tudi letos se tako na področju šolstva izvajajo večje investicije – celovita obnova strehe starega objekta OŠ Franja Malgaja Šentjur in gradnja prizidka k objektu POŠ in enote vrtca Blagovna. Na POŠ Kalobje se predvideva zamenjava oken in sanacija dimnika. Na ostalih šolah pa so se sproti izvajala redna vzdrževalna dela.

Vrtec Šentjur bo imel 41 oddelkov

V šolskem letu 2016/2017 je v 41 oddelkov enajstih enot Vrtca Šentjur skupno vpisanih 726 otrok, pri čemer so upoštevani tudi tisti otroci, ki se bodo v vrtec vključili v septembru. Od tega je 682 otrok  iz občine Šentjur in 44 iz drugih občin. Novincev je letos skupno 193. Na čakalni listi je trenutno 13 otrok.

Varno v šolo!

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Šentjur (SPV) po besedah predsednika Franca Bevca ocenjuje, da je varnost v cestnem prometu v občini ugodna. V osnovnih šolah bodo otroke seznanili z načrtom šolskih poti in jih opozorili na pasti, ki jih lahko srečujejo na teh poteh. Na prvih roditeljskih sestankih bodo učitelji in policisti o tem spregovorili tudi s starši. Staršem prvošolčkov bodo za pomoč pri vzgoji izročili knjižico Prvi koraki v svetu prometa. Prvošolci bodo prejeli rumene rutice in kresničke.  Policija in redarstvo sta poostrila nadzor hitrosti vožnje mimo šol. Policisti bodo opravili tudi nadzor prevozov s šolskimi avtobusi. Na začetek šole s prisotnostjo na cestah opozarjajo policisti, redarji, predstavniki SPV, rdečega križa, prostovoljci in dijaki Šolskega centra Šentjur.

Župan ob prvem šolskem dnevu

Župan mag. Marko Diaci bo danes, 1., in jutri, 2. septembra, obiskal vse osnovne šole in podružnice v občini Šentjur, pozdravil učence ter ponekod tudi vrtčevske otroke. Poseben pozdrav bo veljal vsem prvošolcem, ki jim bo župan v spomin na vstop v šolo podaril slikanice Kraljica Sončnica in Sončni kralj. Županov nagovor ob prvem šolskem dnevu najdete na spodnjem posnetku. (vir: Občina Šentjur)

Sorodne novice

Prvi šolski dan, a drugačen kot smo ga bili navajeni

Jure Godler

Šolske poti v Dobju pripravljene na šolarje

Jure Godler

Policija opozarja: Varno na prvi šolski dan!

Jure Godler

Župan mag. Marko Diaci: Pomagajmo si med seboj

Jure Godler

Župan odgovarja občinski svetnici: Vpliv na proračun bo manjši

Jure Godler

V šolske klopi je sedlo 177 prvošolcev

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več