-3.7 C
Šentjur pri Celju
07/02/2023
sentjur.net

Ramna jazz na plažo zvabila množico poslušalcev

Gorica pri Slivnici, 1. 7. 2022 – Ramna jazz je tradicionalna prireditev Šentjurskega poletja, ki se lahko pohvali, da na prizorišče – lokal Ramna ob Slivniškem jezeru – zvabi največje število obiskovalcev. Tokrat je organizatorjem, članom Kulturnega društva Big band Šentjur, šlo na roko tudi lepo vreme. V primeru slabega vremena pa so imeli organizatorji že rezerviran KD Gorica pri Slivnici, kar se k sreči ni zgodilo. Tokrat so se odločili tudi za rezervacijo miz za obiskovalce, ki so si lahko za ceno 10 evrov na osebo zagotovili svojo mizo.

Koncert so, po uri in pol zamude po uradnem začetku, končno le začeli fantje iz skupne Šansonet, z domačinom Vidom Palčnikom na čelu. Skupina, ki je svojo glasbeno ustvarjanje, kjer so kakopak v ospredju šansoni in slovenske popevke, svojo glasbeno pot začela leta 2016, ko so bili vsi glasbeniki še srednješolci. Za njimi so na oder stopili še organizatorji večera – Big band Šentjur. Bigbandovci znova niso razočarali in pričarali odličen glasbeni večer. Kot pevca sta se izkazala Julija Ljubej in kitarist Matic Plemenitaš. Big band Šentjur zadnja leta vodi Žiga Vešligaj. Big band Šentjur sestavlja trideset glasbenikov, ki se trudi, da vsako leto pripravijo raznolik in zanimiv program, kar jim je uspelo tudi letos.

Idealni dan so malce le pokvarile tehnične težave, saj zaradi izpada elektrike na generalki niso delovale glavne luči, so pa zato bigbandovci igrali v bolj romantični svetlobi okrasnih barvnih lučk. Na koncu so zaigrali tudi člani skupine Manouche. Ramna Jazz 2022 se je znova izkazala za organizatorsko izredno naporno, pa tudi za eno najbolj kakovostnih dogodkov v sklopu Šentjurskega poletja. (Jure Godler)

Sorodne novice

Big band Šentjur navdušil s filmsko glasbo

Jure Godler

Koncert v spomin na prof. Edija Goršiča

Jure Godler

Predstavili zborovsko ustvarjanje Josipa Ipavca

Jure Godler

Po nevihti je posijalo Sonce

Tjaša Ferlež

Lesni štromi pripravili svoj prvi samostojni koncert

Tjaša Ferlež

V jakobški dolini že od nekdaj ubrano pojo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več