21.7 C
Šentjur pri Celju
28/07/2021
sentjur.net

Ramna Jazz ponovno glasbeni presežek poletja

Gorica pri Slivnici, 5. 7. 2019 – Big band Šentjur je znova ob priljubljenem lokalu Ramna Slivniško jezero pripravil svojo odmevno prireditev Ramna Jazz. Že ob 19.30 uri je bilo videti, da bodo obiskovalci ponovno do zadnjega kotička napolnili avditorij. Tokrat so imeli obiskovalci tudi možnost rezervacije miz, te inovativne rešitve pa se je poslužilo kar nekaj večjih skupin. Uveturo v prireditev so pripravili člani Andrej Toplišek tria. Toplišek je bolj znan kot nekdanji član Okroglih muzikantov, izkazal se je kot odličen glasbenik, ki obvlada več inštrumentov – harmoniko, klavir, poleg tega pa je zraven še pel. Družbo v triu sta mu delala kontrabasist Janez Krevel in Matjaž Skaza.

Po njihovem nastopu so na oder stopili gostitelji prireditve Big band Šentjur. Bigbandovci delujejo že več kot 12 let, v njihovih vrstah pa imajo številne odlične glasbenike. Za petje je poskrbel kvartet pevcev Primož Pečar, Julija Lubej, Matic Plemenitaš in Nikolina Novak, katerim se je pridružil tudi trobentač Gašper Rataj. Umetniški vodja Big banda je Žiga Vešligaj, tudi sam odličen saksofonist. Bigbandovci so se poleg standarnega popevkarskega repertoarja lotili tudi tistega malo manj klasičnega za tovrstne sestave. Tako so lahko poslušalci slišali La vida es un carneval (Celia Cruz), Raj (Pliš), Objem (Papir), Halo gospodična (Magnifico), Ejsidisi Brigita (Mi2) in Ledena od Siddharte ter navdušili občinstvo. Za njimi je na oder Ramne plaže stopila še skupina Panda. Organizatorji so šentjurskemu občinstvu pripravili odličen glasbeni večer, ki ga lahko z lahkoto uvrstimo v presežek Šentjurskega poletja.

(Jure Godler)

Sorodne novice

Po letu dni ponovno jazzali na Ramni

Tjaša Ferlež

Znova zadonela glasba s cerkvenega obzidja

Jure Godler

Na Ramni rajale številne maske

ViP

Big band Šentjur: S popevkami med zvezde

Tjaša Ferlež

Kresna noč na predvečer državnega praznika

ViP

Božični koncert s slovenskimi sodobnimi popevkami

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več