24 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

Razstava starodobnikov navdušila

Leto je naokrog in letos je klub starodobnikov ”Večno mladi” Šentjur pripravil že 7. tradicionalno srečanje. Razstava starodobnikov je bila na ogled ob južni železnici poleg Železniškega muzeja Šentjur. V soboto, 27. aprila, na praznik dan upora proti okupatorju, v sklopu Ššentjurjevega, so se že ob 8.00 zjutraj začeli zbirati stari jekleni konjički. Program je bil podoben lanskemu. Vrstili so se govori: predsednika društva Rudija Ferleža, podpredsednika Zorana Gerbeca, župana občine Šentjur mag. Marka Diacija, vodje policijske postaje Šentjur Martina Kumra in blagoslov župnika Vinka Čonča.

Sledila je priprava na panoramsko vožnjo, ki je letos vodila v lepo mesto Celje, kjer so si starodobniki najprej skupaj z vodiči ogledali obnovljen pokrajinski muzej v Celju. Pot so nadaljevali  proti Vojniku. Pri avtohiši Čepin v Vojniku je bil malo daljši postanek z zakusko ob novem avtocentru. Sledil je pozdrav in kratek govor lastnika avtohiše s popestritvijo mladega ansambla Emino kvintet. Povratek nazaj v Šentjur je bil skozi Ljubečno, Bukovžlak in skozi Štore.

Na prireditvi je bilo poskrbljeno za dobro hrano, pijačo in zabavo z ansamblom Petka. Pripravili so tudi zanimiv in bogat srečelov. Dodatni program pa je goste še posebej razvedril z malo zahtevnimi igrami, ki so jih člani društva sami pripravili. Letos so tudi v sodelovanju  z Zvezo prijateljev mladine Šentjur zbirali prostovoljna sredstva za dve družini iz naše okolice, ki so v zelo težki situaciji. Tudi klub je v ta namen podaril del kotizacije.

Število obiskovalcev je bilo letos malenkost manj kot lani, ampak je bilo veliko zanimivega in novega za videti. Vsi gostje so v spomin na srečanje in druženje domov odnesli praktična darila in lepe vtise. (V. A.))

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več