-1.3 C
Šentjur pri Celju
02/12/2020
sentjur.net

Razstavljali na temo Slivniškega jezera

Gorica pri Slivnici, 25. 6. 2016 – Kar precej dogodkov je v teh dneh posvečenih 40-letnici Slivniškega jezera. Društvo likovnih umetnikov Rifnik Šentjur je zadnjo soboto v maju na likovni koloniji okoli Slivniškega jezera upodobilo bolj ali manj odkrite kotičke Kozjanskega morja, kot jezero imenujemo domačini.

Zbrana dela so na dan državnosti razstavili v avli Kulturnega doma v Gorici pri Slivnici ter razstavo otvorili s kratkim kulturnim programom. Na začetku je zaigrala kitaristka Patricija Turnšek, nato pa je zbrane pozdravil predsednik KS Slivnica pri Celju Janez Palčnik. Predsednik DLU Rifnik Šentjur Dragan Padovac se je v nadaljevanju zahvalil vsem pomočnikom, članom društva in KS Slivnica pri Celju, nato pa je pesniško sliko jezera prebrala slikarka in pesnica Marija Artiček, ki je ravno ta mesec izdala tudi svojo drugo pesniško zbirko.

Ob likovni razstavi pa so v istem prostoru člani RD Voglajna prikazali svoje delo in nekaj trofej (med njimi tudi največjo ribo v jezeru soma), učenci OŠ Slivnica pri Celju pa so prikazali življenje ob, v in na jezeru. Razstava bo na ogled še cel teden. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

Klepetulje in umetnica združili moči na razstavi Klepetulje

Jure Godler

Jezerniki ustvarili križišče štirih edinstvenih poti

Jure Godler

Kultura je v zraku na vrtu Centra kulture Gustav

Jure Godler

V časih in prostorih – razstava likovnega študijskega krožka (LUŠ)

Jure Godler

Likovna “Moja pot” Dragana Podovca

Jure Godler

Babice in dedki predstavili predmete iz preteklosti

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več