27.1 C
Šentjur pri Celju
17/06/2024
sentjur.net

Recital na Viziji 2012

O zelo uspešno recitatorsko – plesni predstavi Rekel je da bo pesnik smo že pisali. Učenci OŠ Franja Malgaja Šentjur in njihova mentorica Bojana Potočnik so bili kot edini predstavniki osnovnošolcev povabljeni na Festival Vizije 2012 na Ptuj. Na predlog selektorjev so se na zelo različnih odrih postavili ob bok s srednješolskimi gledališkimi predstavami, pa tudi s predstavami profesionalnih igralcev.

Žal pa ni vse teklo tako gladko, kot bi lahko pričakovali od tovrstnega festivala in organizatorjev JSKD. Čeprav so tehnične zahteve naši recitatorji podali že nekaj dni pred nastopom, jim organizator ni zagotovil optimalnih pogojev za predstavo. Niso poskrbeli za primerno projekcijo, pa tudi zvok se je pojavil šele po 20 minutni zamudi. Seveda je vse to botrovalo k temu, da čeprav so se naši mladi recitatorji, trudili po najboljših močeh predstava ni stekla tako kot smo jo bili navajeni od prejšnjih reprizah. Skromno opravičilo pred predstavo organizatorja in selektorja Matjaža Šmalca iz JSKD, še zdaleč ni moglo odtehtati, škode in organizacijskega fiaska, ki so si ga privoščili. Kakšne druge skupine pod temi pogoji niti nebi stopile na oder. Čeprav naj bi bil trodnevni festival nekakšen vrhunec gledališke umetnosti, je grenak priokus še vedno ostal.

Naši so nastopili v Stari steklarski delavnici, in pod pogoji, ki so bili daleč od tega, da bi temu prostoru lahko rekli dvorana. Tudi zastarela in nedelujoča tehnika, je vse prej spominjala na starinarnico kot pa na prostor, kjer bi na oder stopili cvet slovenske dramske umetnosti.

Nastop naših recitatorjev v postavi Matic Fideršek, Katarina Pusser, Alja Lesnika, Zala Blazina, Urška Andrenšek in Maja Ravnikar Zabukovšek je v oskubljeni predstavi vseeno požel dolg aplavz. Predstavo si je ogledal tudi Gojmir Lešnjak – Gojc, na njegovo prošnjo pa mu je mentorica na računalniku prikazala manjkajočo projekcijo. Vseeno pa je bila prestava deležna tudi njegove pohvale.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več