21.6 C
Šentjur pri Celju
01/07/2022
sentjur.net

Regijske kmečne igre

Društvo podeželjske mladine je v nedeljo, 24. junija izvedlo že tradicionalne regijske kmečke igre na Slomu pri Ponikvi. Posestvo jim je odstopil ponkovški župnik Alojz Kačičnik. Po otvoritni slovestnosti in govorih predsednice društva Albine Kolar, ter direktorja KZ Šentjur Zvoneta Pušnika so se igre z malenkostno zamudo, kljub vročini vendarle začele. Kolarjeva je bila z udeležbo ekip iz celjske regije zelo zadovoljna saj so se regijskih iger udeležilo 7 ekip, torej vsa društva DPM razen Celja. Pestre igre so zasnovali iz Društva PM spodnje savinjske doline, ki letos gostijo državne igre. Ekipe se bodo med sabo pomerile v peki potic, žaganju, igri z vodo in na kar stavijo naši o košnji trave in grabljenju … Med tekmovanjem so si obiskovalci prireditve lahko ogledali demonstracijo traktorjev podjetja Trakom in priključkov Vikon.

Po igrah pa so pred slomškovo domačijo v šotoru za zabavo poskrbeli Ansambel Petka. DMP pa so zagotovili, da nihče od obiskovalcev ne bo v vročini ne žejen, pa tudi ne lačen. V uvodu iger pa smo pogrešali predstavnike naše politične elite.

Na koncu iger so slavili Šentjurčani pred ekipo iz Slovenskih Konjic in Šmarjem. Najboljša grabljica je bila Veronika Kolar in s tem lovoriko, ki jo je leta prej prejemala starejša sestra Albina obdržala pri Kolarjih. Naj kosec je bil Miha Podkubovšek.

 

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več