5.3 C
Sentjur
19/02/2020
sentjur.net

Romuna prevažala konopljo

Policisti  Policijske postaje za izravnalne ukrepe PU Celje so v četrtek, 17. avgusta 2017, na avtocestnem počivališču Zima ustavili voznika osebnega vozila španskih registrskih številk. Vozilo je vozil 26-letni Romun, poleg njega je bil še sopotnik, prav tako Romun, star 29 let.

Pri kontroli  dokumentov, potnikov in vozila sta policista na zadnjih sedežih vozila zaznala večjo izboklino, zato sta voznika in sopotnika pozvala, da odstranita tekstilno prevleko sedeža. Ob odstranitvi prevleke sta policista videla, da je bil namesto sedežnega polnila v sedežu večji zavoj s prepovedano drogo konopljo. V zavoju je bilo  dobrih 70 dkg konoplje. Vonj konoplje sta skušala Romuna prikriti s kavno usedlino, ki sta jo zapakirala v vrečke okoli konoplje.

Pri preiskavi vozila, naslednji  dan, smo v vozilu našli še več zavojev konoplje. Skupaj smo našli in zasegli dobre tri kilograme konoplje. Prepovedana droga konoplja, ki sta jo prevažala Romuna, je bila namenjena nadaljnji prodaji. Oba romunska državljana smo v soboto s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi  drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil pripor. (Milena Trbulin, PU Celje)

Sorodne novice

Od drugod: Žalski policisti zasegli več kot 900 sadik konoplje

Jure Godler

Leonoro iz Celja so našli. Iskanje preklicano!

Jure Godler

Prejeli smo: Koledar gole resnice v Šentjurju

Jure Godler

Ujeli premetene tatove goriva iz tovornjakov

Jure Godler

Za manj alkohola med vožnjo v Občini Dobje!

Natalija Plemenitaš Fuchs

S pomočjo občana našli Žigo!

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več