14.8 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Romuna prevažala konopljo

Policisti  Policijske postaje za izravnalne ukrepe PU Celje so v četrtek, 17. avgusta 2017, na avtocestnem počivališču Zima ustavili voznika osebnega vozila španskih registrskih številk. Vozilo je vozil 26-letni Romun, poleg njega je bil še sopotnik, prav tako Romun, star 29 let.

Pri kontroli  dokumentov, potnikov in vozila sta policista na zadnjih sedežih vozila zaznala večjo izboklino, zato sta voznika in sopotnika pozvala, da odstranita tekstilno prevleko sedeža. Ob odstranitvi prevleke sta policista videla, da je bil namesto sedežnega polnila v sedežu večji zavoj s prepovedano drogo konopljo. V zavoju je bilo  dobrih 70 dkg konoplje. Vonj konoplje sta skušala Romuna prikriti s kavno usedlino, ki sta jo zapakirala v vrečke okoli konoplje.

Pri preiskavi vozila, naslednji  dan, smo v vozilu našli še več zavojev konoplje. Skupaj smo našli in zasegli dobre tri kilograme konoplje. Prepovedana droga konoplja, ki sta jo prevažala Romuna, je bila namenjena nadaljnji prodaji. Oba romunska državljana smo v soboto s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi  drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil pripor. (Milena Trbulin, PU Celje)

Sorodne novice

Policisti učence opozorili na varno udeležbo v prometu

Jure Godler

Dobjanska akcija “Alkohol ne sodi za volan”

Jure Godler

Dve sta uspeli odskočiti, ena ne

Jure Godler

Spomnili so se padlih za domovino

Jure Godler

Šentjurski policisti 37-letnemu moškemu zasegli nasad konoplje

Jure Godler

Alkotest mu je pokazal tri promile alkohola v krvi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več