13.2 C
Šentjur pri Celju
16/04/2024
sentjur.net

Romunski voznik je na priklopnem vozilu vozil brez pnevmatike

Celje, 28. februar 2023 – Včeraj so policisti na klicni center prejeli nekaj klicev voznikov, ki so na avtocesti opazili voznika tovornega vozila s priklopnikom, ki je vozil brez ene pnevmatike. Policisti Postaje promete policije Celje so voznika, sicer romunskega državljana, ustavili na izvozu iz avtoceste v Dramljah. Ugotovili so, da je zaradi neustreznih pnevmatik, na drugi osi priklopnega vozila razneslo desno pnevmatiko. Ta se je popolnoma razletela.

Voznik napake na vozilu ni opazil in je brez pnevmatike vozil dlje časa, tako, da se je platišče popolnoma deformiralo. Zaradi dolgotrajne vožnje brez pnevmatike je bila tudi druga pnevmatika na desni strani preobremenjena in je obstajala velika verjetnost, da jo raznese. Na priklopnem vozilu je prevažal gradbene pripomočke in opažne plošče.

Policisti so priklopno vozilo na podlagi 76. člena ZMV-1 izključili iz prometa, do odprave tehnične neurejenosti. Vozniku so izrekli globo, ki jo je poravnal na kraju. Vožnja s takšnim, tehnično neurejenim vozilom, predstavlja veliko nevarnost za udeležence v cestnem prometu in tudi za samega voznika, saj je stabilnost vozila vprašljiva. (PU Celje, Milena Trbulin)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več