14 C
Šentjur pri Celju
24/09/2023
sentjur.net

S Ponikve peš na Kebelj že tradicionalno

Ponikva, 4. 9. 2022 – V nedeljo, 4. septembra so se gasilci Prostovoljnega društva Ponikva odločili da že tradicionalno organizirajo pohod, kjer se odpravijo peš s Ponikve do Keblja. Člani društva, so v nedeljo zgodaj zjutraj krenili s Ponikve. Pot jih je vodila skozi Lutrje, Slatino, Kraberk, Žiče, Dražo vas, Tepanje, Oplotnico, vse do gasilskega doma na Keblju.

Pot dolga 25 km ni bila tako imenovan »mačji kašelj« saj so se člani srečali tako z ravnino kot s hribi. Dobro je omeniti da se Kebelj nahaja na severozahodu  Bistriškega Pohorja, kjer je gručasta vas Kebelj na nadmorski višini 677 – 710 m.  Kebelj je skupaj s še šestimi zaselki samostojna krajevna skupnost Občine Slovenska Bistrica.  Ideja o pohodu na Kebelj je padla na pobudo gasilskega društva Kebelj, saj sta oba gasilska društva med seboj močno povezana. (Tjaša Ferlež. Foto: PGD Ponikva)

Sorodne novice

Na Planini pri Sevnici obeležili 130-letnico gasilstva

Tjaša Ferlež

Za presenečenje je poskrbel štajerski slavček

Tjaša Ferlež

Hvala, gasilci, ker imate srce za soljudi!

Tjaša Ferlež

Razmišljanje: Hvala vam, gasilci!

Jure Godler

Silovita moč narave znova razdejala občino

ViP

Urnebes vetra in dežja razdejal tudi našo občino

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več