15.7 C
Šentjur pri Celju
23/10/2020
sentjur.net

S skupnimi močmi do infrastrukturne ureditve

Grobelno, 18. 9. 2020 – V petek so v Grobelnem otvorili del obnovljene ceste. Cesta je urejena s pomočjo Občine Šentjur, Krajevne skupnosti Grobelno (KS), del sredstev pa so prispevali krajani sami. Ureditev je stala 80.000 evrov. Asfaltirali so 415 metrov ceste. Na odprtju ceste sta bila tudi župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci in predsednik KS Grobelno Roman Hriberšek. Cesto je blagoslovil župnik Niko Krajnc, ki je prišel v Grobelno na povabilo krajanov.

Predsednik KS Roman Hriberšek se je najprej zahvalil za obisk župana in tudi krajanom. Dejal je, da so skupaj s pomočjo občine in seveda tudi krajanov naredili odsek ceste, ki za krajevno skupnost kar nekaj pomeni. Zahvalil se je vsem soudeleženim, Občini za soglasje in velik del sredstev, tudi krajanom, ki so prispevali po svojih močeh. Prispevali so okoli 5.000 evrov. Denar so zbirali solidarnostno, vsak je prispeval po svojih zmožnostih. V ulici je veliko upokojencev, zato so nekateri prevzeli večji delež.

Dobro sodelovanje

»Prav je, da se takrat poveselite, ko zaključite neko delo. Ta cesta je plod dobrega sodelovanja, predvsem med vami krajani, krajevno skupnostjo in v veliki meri občino,« je župan Diaci pohvalil sodelovanje. Vsem je čestital  za prenovljeni odsek ceste, ki ima vse elemente, ki so potrebni in morajo biti urejeni za cesto tovrstnega ranga.  Dodal je, da je letos to šele druga otvoritev na nivoju krajevnih skupnosti, saj situacija prej tega ni dopuščala. »Zraven pa se je uredila tudi kolesarska pot od Grobelnega do Stopč,« je povedal župan.

KS Grobelno se je za sredstva prijavila na dvoletni občinski razpis in s pomočjo teh sredstev se bo v občini uredilo več kot 20 odsekov cest. »Otvoritev bi torej lahko bilo veliko, a potrebno bo počakati na bolj zdrave čase,« je župan dodal. Vse prisotne je tudi seznanil z načrtovanim projektom, ki ga Občina Šentjur želi izvesti v sodelovanju z Občino Šmarje pri Jelšah in to je povezava s kolesarsko stezo.

Urejanje dela kolesarske od Stopč do Šentjurja je že v teku in po mukotrpnih prizadevanjih so dobili vsa soglasja za odkup zemljišča. Občina Šentjur bo tako uredila svoj del. Sedaj je zelo veliko na Občini Šmarje pri Jelšah, na njeni spretnosti pri pridobivanju zemljišč, kar še nima urejeno. Če pogoja zveznosti občine ne bodo zagotovile, tudi država ne bo primaknila sredstev, zato bo verjetno ta celotna ureditev urejena šele v naslednji perspektivi. Na koncu je župan vsem zaželel varno pot in opozoril, da so na novem črnem asfaltu večje hitrosti in zato je potrebno biti previden in se obnašati varno v prometu. (N. M.)

Sorodne novice

Na Prevorju 1.050 m nove asfaltne prevleke

Jure Godler

Grobelčan postal naj vojak na vojaški misiji na Kosovem

Jure Godler

Lesen stebriček preprečil najhuje

Jure Godler

Kolesarska dirka še zadnjič mimo Šentjurja

Jure Godler

Prejeli smo: Bi sodelovali pri reševanju žabic?

Jure Godler

Izštekano? Odštekano! IV

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več