19.6 C
Šentjur pri Celju
20/07/2024
sentjur.net

S študijskim obiskom na Hrvaškem pričeli z GAME-om

Mladinski center Šentjur (MCŠ), ki deluje pod okriljem Razvojne agencije Kozjansko, se je skupaj z mladimi, ki sodelujejo pri projektu GAME – Grab a chance and make a change (Zgrabi priložnost in na, minuli vikend (10. in 11. 6.) mudil na Hrvaškem.
Mladi so skupaj z mentorjem obiskali partnersko organizacijo Udrugo Suncokret v Gvozdu.
GAME je nadaljevanje uspešnega projekta Tvoje dejanje šteje, za katerega je MCŠ prejel priznanje „Naj projekt za mlade 2011“ Urada za mladino Republike Slovenije in Mladinskega sveta Slovenije.
Mladi iz obeh držav so tako skupaj pričeli z aktivnostmi projekta ter izkoristili priložnost in se spoznali. Primerjali so svoji občini, kaj so njuni prednosti in slabosti, kakšno je življenje mladih ter kakšna prihodnost jih čaka, če ostanejo v svojih lokalnih skupnostih.
V ponedeljek, 11. junija, so skupaj obiskali hrvaški parlament v Zagrebu, tj. Hrvatski sabor, ki z občasnimi prekinitvami in reorganizacijami deluje že od leta 925, ko so okronali prvega hrvaškega kralja.
Mladinski center Šentjur in Udruga Suncokret – Centar za razvoj zajednice bosta s tem projektom, ki ga financira Evropska unija iz programa Mladi v akciji, mlade motivirala in izobrazila za aktivno participacijo v lokalnih skupnostih. Seznanili jih bodo, kako se pripravijo razvojni dokumenti ter kako se sprejemajo odločitve na lokalnem in nacionalnem nivoju.
V obeh občinah bodo partnerji skupaj z mladimi pripravili konkretne dokumente. V Šentjurju bodo pripravili Dolgoročni program razvoja mladinskega dela v občini Šentjur. V Gvozdu pa pripravili vse potrebno za zagon Sveta mladih.

Otroška mala skupina modernOtroška formacija Modern (s trenerko Manco Langus)Mladinska mala skupina modern (s trenerko Patricijo Crnkovič)Mladinska Mala skupina - zmaga na GALI - libero dance Živa Ćurčić in Ivani Dominike
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več