25.3 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

S svojim talentom so se predstavili mladi harmonikarji

Šentjur, 7. 5. 2022 – V soboto je v Zgornjem trgu potekalo tekmovanje mladih harmonikarjev za naj harmonikarja Šentjurjevega 2022. V treh sklopih je sodelovalo kar 26 harmonikarjev, ki so pred zbrano množico ljudi in strokovno žirijo pokazali svoj talent. V prvi kategoriji so se s predstavili letniki mlajši od 2011, to so bili Sinja Gračnar, Matevž Klančar, Vid Krumpak, Svit Lešek, Maj Dimec, Matevž Perc, Erik Ramšak, Aleks Rečnik, Jerneja Salobir in David Zalokar. V tej kategoriji je najboljša mlada harmonikarka Šentjurjevega 2022 postala Sinja Gračner z melodijo Ples snežink.

V drugi kategoriji so se predstavili kandidati letnika 2010 in 2009. To so bili Sebastijan Bohorč, Mihael Grosek, Matej Ivek, Tim Januš, Jon Kočevar in Gašper Kovačič. V tej kategoriji je naj mladi harmonikar postal Mihael Grosek. V tretji kategoriji pa so tekmovali letniki starejši od letnika 2008. To so bili Aljaž Gajšek, Martin Gračner, Marija Grosek, Žiga Košir, Matic Kovač, Žan Krofl, Kristina Planko, Lucija Užmah, Jan Vodeb in Žiga Volk.  V tej kategoriji je naj mladi harmonikar postal Matic Kovač.

Strokovna žirija v sestavi Zorana Zorka, Cirila Skebeta in Bena Pečarja je natančno opazovala in ocenjevala tehniko igranja, ritmiko, dinamiko ter skupno samo izvedbo nastopa. Kot je povedal Zorko, so bili vsi nastopajoči odlični, zato je imela strokovna žirija težko delo. (Tjaša Ferlež)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več