7.9 C
Šentjur pri Celju
01/04/2020
sentjur.net

SDS s sklonjeno glavo

Šentjur, 5. 10. 2014 – V zadnjih tednih najbolj aktualna tema v vsej Sloveniji, lokalne volitve, z današnjim dnem dobiva končno podobo. Volivci so namreč danes odločali o vodstvu naše občine za prihodnja štiri leta. Predstavniki Slovenske demokratske stranke so trenutek odločitve pričakali v Gostišču Bohorč. Nekaj več kot deset najvidnejših predstavnikov stranke je nestrpno pričakovalo rezultate in sproti komentiralo vmesne izide. Vodstvo je bilo precej razjarjeno, saj so jim v noči iz petka na soboto nepridipravi s črnim sprejem posprejali oziroma polomili vse jumbo plakate. “Glede na to, da sva bila kandidata samo dva, ostaja grenak priokus, da volivci protikandidata ne morejo na kulturen način izraziti svojega prepričanja,” je ta dogodek komentiral njihov županski kandidat. Po odločenem izidu volitev se je z delegacijo SDS odpravil proti Hotelu Žonta, kjer je imel svoj štab protikandidat in mu športno čestital za zmago.

Nedvomno se kriza v stranki po rezultatih sodeč pozna tudi na lokalnem nivoju. Stari in novi župan mag. Marko Diaci je njihovega kandidata premagal z veliko večino, s skoraj 87 odstotki. Poraženec naših županskih volitev Lovro Perčič je po koncu preštevanja glasov za naš medij povedal: “Osebno sem pričakoval boljši rezultat, a z njim moram biti zadovoljen, ker imajo volivci namreč vedno prav.” (Zoran Borovšak)

Sorodne novice

Župan mag. Marko Diaci: Pomagajmo si med seboj

Jure Godler

Župan odgovarja občinski svetnici: Vpliv na proračun bo manjši

Jure Godler

V roku treh let se bo zgodil kolaps pokojninskega sistema

Jure Godler

Notranje meje so nastale zato, ker naše zunanje meje niso učinkovito varovane.

Jure Godler

Prejeli smo: Volilni konferenci SDS Šentjur

Jure Godler

Ponosni na uspehe srednješolcev

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več