12.8 C
Šentjur pri Celju
02/03/2024
sentjur.net

Še zadnja šola proslavila nov plašč

Gorica pri Slivnici, 13. oktober 2018 – Po petmesečnem rohnenju strojev, uporabi obvozov, prašenju in predvsem velikem pričakovanju sta obnova dovozne poti in energetska sanacija OŠ Slivnica pri Celju končno dobili epilog. Kljub temu, da je ne pisano sobotni dopoldan namenjen nekoliko daljšemu spancu, se je pred obličjem šole zbralo okoli štiristo duš – poleg učencev in učiteljev številni starši, tudi tisti, ki so gulili slivniške šolske klopi, krajani, mediji, snovalci in realizatorji projekta, župan in tudi tisti, ki bi slednje želeli postati.

Po uvodni simbolični položitvi barvic so se navzoči skozi šolsko garderobo namenili proti osrednjemu prizorišču na športni strani šolskega okoliša. Po Zdravljici, v izvedbi Mojce Hostnik, sta mladi voditeljici na oder povabili župana, mag. Marka Diacija. Poleg finančne plati projekta je izpostavil še ureditev ostalih šol v zadnjih letih ter se zahvalil izvajalcem in podizvajalcem. Z nagovorom je po izvedbi šolske himne nadaljevala ravnateljica Marjeta Košak in izrazila željo po čimprejšnji izvedbi druge faze – notranje obnove šole.

Podelili priznanja KS Gorica pri Slivnici

Velik dan za lokalno skupnost so združili s praznovanjem praznika KS Gorica pri Slivnici. Predsednik sveta KS Janez Palčnik sveta je v nagovoru izrazil zadovoljstvo nad izvedenim projektom, saj da le-ta prispeva k celostni urejenosti kraja. Da infrastruktura in posledično kraj lahko zares zaživita, so brez dvoma zaslužni tudi številni krajani. Sedmerici izmed njih so se s priznanji zahvalili za doprinos h kraju. Letošnji nagrajenci so Žan Debelec na predlog OŠ Slivnica pri Celju, Jože Tučič na predlog KS Gorica pri Slivnici, na predlog RD Voglajna Jože Žavski in Janko Plahuta, društvo upokojencev je predlagalo Mirka Pajka, Vaška skupnost Voduce pa Milana Žafrana.

Kot zadnji je na oder stopil domači župnik Marko Šraml. V svojstvenem stilu je pred blagoslovom poudaril združevalno moč šole. V preteklih letih je namreč opazil slab obisk praznikov krajevne skupnosti, letošnji pa je nadpovprečen. Ob koncu so zaigrali še mladi harmonikarji in množico pospremili v neuradni del praznovanja, v katerem so v nasprotju s tradicijo golaža letos postregli kislo juho. (ViP)

Šola prej in potem

Sorodne novice

Snežni dan prinesel industrijsko cono in odnesel ministra

ViP

Na šolski proslavi otvorili energetsko sanirano šolo

Jure Godler

Večer na Glinci: Kaj počno sokrajani?

Jure Godler

Naj atletska steza dolgo služi in prinaša vrhunske rezultate

Jure Godler

Kletna etaža za inovativen pristop k interpretaciji kulture

Jure Godler

Priljubljena šentjurska točka žari v novi podobi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več