25.3 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Se župan Leskovšek poslavlja?

Dobje, 26. januar 2021 – Tudi lokalna samouprava bo v letošnjem super volilnem letu deležna svoje demokratične računice. Ta se počasi kristalizira tudi v eni najmanjših slovenskih občin. Župan Občine Dobje Franc Leskovšek se po treh mandatih na čelu občine namreč ne bo več potegoval za nov mandat, poroča portal Novice.si. »Trenutno sem še na stališču, da ne bi več kandidiral. Trije mandati so po mojem tisto optimalno. Bom pa videl, kakšni bodo kandidati in če v končni fazi ne bi bilo nikogar, ne bom rekel ravno ne, ampak bi pa rajši dal priložnost mlajšim.« je dejal za omenjeni medij in tako vrata županske pisarne pustil nekoliko priprta. Če bo položaj zapustil, se namerava upokojiti.

Spomnimo, Leskovška je dvakrat – v letih 2010 in 2014 – izzvala Natalija Plemenitaš Fuchs, slednjič v drugem krogu. Na zadnjih volitvah pred štirimi leti pa Franc Leskovšek, ki kandidira na listi Slovenske ljudske stranke, protikandidata ni imel.

Sorodne novice

Jelka Godec ponovno izvoljena za poslanko

ViP

Šentjur in Dobje z visoko volilno udeležbo

ViP

Kako bi naši poslanski kandidati sodelovali z občinami?

Jure Godler

Kdo se bo boril za poslanska mesta?

ViP

V Šentjurju 214 novih okužb, v Dobju največji porast v regiji

ViP

Epidemiološke številke tudi v naših krajih strmo navzgor

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več