-2.2 C
Šentjur pri Celju
08/12/2023
sentjur.net

Sedem gradbenih parcel za dobjansko podjetništvo

Dobje, 18. 6. 2022 – Pred približno 12 leti so dobjanski podjetniki Hrib d.o.o., Grales d.o.o. in Darles – Darko Gračnar s.p. izrazili željo, da bi v domačem kraju investirali v obrtno dejavnost. Občina Dobje je tem pobudam prisluhnila in pričela s postopki za umestitev v OPN Občine Dobje. Žal so ti postopki dolgotrajni, saj so nov OPN uspeli sprejeli šele po osmih letih. Nato je bilo potrebno izdelati še Občinski podrobni prostorski načrt in protipoplavno študijo.

V tem času sta dve podjetji že zgradili svoje poslovne prostore v drugje, kjer že več let uspešno poslujejo. Občina Dobje je dala izdelati projektno dokumentacijo za komunalno opremljanje obrtne cone, ki obsega cca. 3 ha površin. V komunalni opremi je zajeta izgradnja dovozne ceste, most preko Dobjanskega potoka, izgradnja vodovoda, elektrifikacija vključno z  izgradnjo nove trafo postaje, meteorna kanalizacija z zadrževalniki visokih vod ter proti poplavni nasipi. S tem posegom so pridobili sedem gradbenih parcel, od katerih je ena že zasedena.

Celotna investicija znaša cca. 700.000 EUR. Projekt je bil umeščen v nabor projektov za pridobitev evropskih kohezijskih sredstev iz naslova razvoja regij, kjer smo pridobili 270.000 EUR. “Menimo, da bo investicija dolgoročno precej pripomogla h gospodarskemu razvoju občine, iz tega naslova pa se povečalo tudi število delovnih mest,” so zapisali na dobjanski občinski upravi. (vir: Občina Dobje)

Sorodne novice

Gradnja pešpoti v Dobju za boljšo dostopnost in varnost

Tjaša Ferlež

Abraham prireditve ‘Pokaži, kaj znaš’ v Dobju

Jure Godler

Pomerili so se v odbojki na mivki

Tjaša Ferlež

Podelili priznanja dobjanskim odličnjakom

Jure Godler

Dobje s čistejšo okolico

Tjaša Ferlež

Pripravili prireditev ob materinskem dnevu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več