14.5 C
Šentjur
22/09/2019
sentjur.net

Sekstakordi so se “zaustavili za hip”

Šentjur, 17. 9. 2016 – Ansambel Sekstakord je mlad narodnozabavni ansambel, po večini sestavljen iz mladih glasbenikov naših krajev. Ob svojem petletnem delovanju so za svoje poslušalce pripravili že drugi lastni koncert v Dvorani šentjurskih olimpijcev OŠ Franja Malgaja v Šentjurju. Sekstakord je res razmeroma mlada zasedba, vendar so v teh petih letih dosegli številna priznanja, kar dvakrat nagrado za najboljši kvintet na Števerjanu 2014 in 2015, 2. nagrado strokovne komisije, prav tako na Števerjanu in nagrado za najboljšo skladbo po izboru strokovne komisije na festivalu Slovenska polka in valček.

Lansko leto so začeli sodelovanje s priznano slovensko pevko Nušo Derenda in z njo posneli dve skladbi, ki bosta tudi na prvi zgoščenki te vedno bolj priljubljene skupine z naslovom Ustavi se za hip. K sodelovanju pa so letos povabili Tržačanko Ylenio Zlobec. Koncerta v Šentjurju pa so se udeležili tudi njihovi glasbeni prijatelji Kvintet Dori in ansambel Roka Žlindre – edini slovenski narodnozabavni ansambel, ki je zastopal našo državo na izboru za pesem Evrovizije. Ansambel Sekstakord sestavljajo Peter Tovornik, Matic Plemenitaš, Matevž Pušnik, Ernest Rajh, Urban Kolar, Rok Pelc in Matija Božnik. Fantje so še enkrat dokazali, da niso le vrhunski glasbeniki, ampak tudi sposobni organizatorji, in so šentjursko športno dvorano zapolnili skoraj do zadnjega kotička. (Jure Godler)

Sorodne novice

Jakobčani ob bok veselici

Jure Godler

Učenci in učitelji zamenjali vloge

Jure Godler

Izštekano? Odštekano! IV

Jure Godler

Prejeli smo: Veliki načrti za leto 2019

Jure Godler

Citrarka nabira blesteče in odmevne nastope

Jure Godler

Glasovirke s tolkalci opevale božič

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več