17.2 C
Šentjur pri Celju
24/05/2024
sentjur.net

Seminar temeljnih postopkov oživljanja na Prevorju 2022

Prevorje, 4. 9. 2022 – Krajevna skupnost Prevorje je v prostorih Večnamenskega objekta Prevorje, organizirala seminar temeljnih postopkov oživljanja z uporabo defibrilatorja in mobilne aplikacije ihelp za hitrejše nudenje prve pomoči. Z izobraževanjem se je pridobilo praktično usposobljenost oživljanja in znebitev občutka strahu, ko bi se znašli v situaciji, ko bi morali oživljati. Udeležilo se ga je 21 krajanov, ki so bili najprej poučeni teoretično in kasneje praktično s strani direktorja Ihelp d.o.o. Andraža Ogorevca. Glede na zmerom večjo pogostost uporabe defibrilatorja, upam, da se glede na udeležbo, vsi krajani počutijo, da znajo pravilno ravnati in uporabljati AED.

“Krajevna skupnost Prevorje in Občina Šentjur podpirata to vrstne pobude, saj se zavedamo, kako pomemben je čas pri reševanju življenj,” je povedal Damjan Maček, predsednik KS Prevorje, ter nadaljeval: “Menim, da bi bilo potrebno vsako leto takšno izobraževanje, da osvežimo svoja znanja, da bomo čim bolj učinkovito ukrepali v primeru nudenja prve pomoči. Na Prevorju smo imeli nazadnje takšno izobraževanje v letu 2018, nato pa nam je organiziranje tovrstnih zadev onemogočila razglasitev epidemije v letu 2020.”

V mesecu juliju 2022 je bila tudi podana pobuda za nabavo defibrilatorja v Vaški skupnosti Dobje pri Lesičnem. (Damjan Maček, predsednik KS Prevorje)

Sorodne novice

Vseslovensko petje s srci na Prevorju

Jure Godler

Čarobnost praznikov na Aninem večeru

Jure Godler

Obvestilo: Avtomatski defibrilator od zdaj na šoli

Milenka Blažević

Pogled na vesolje s Prevorja

Jure Godler

Umetna inteligenca burila domišljijo tudi tabornikom na Prevorju

Jure Godler

Zaživela prevorska Liga malega nogometa

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več