14.4 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Šentjurčani prejeli zahvalo za humanitarno pomoč

Koprivnica (HR), 7. 8. 2021 – Vsako leto v Koprivniško-križevački županiji pripravljajo strelski turnir Oluja-95. Vabilu na tekmovanje sta se odzvala tudi predstavnika Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo OZVVS Šentjur Martin Čater in Tone Kukovič. Oba sta v strelskem tekmovanju z zračno puško posegla po zlati sredini – od 60 tekmovalcev sta osvojila 28. in 29. mesto. Na samem sprejemu po zaključenem turnirju so podelili tudi zahvalo za humanitarno pomoč, ki so jo Šentjurčani velikodušno poslali v Petrinje – hrvaško mesto, ki ga je močno poškodoval potres.

Podžupanja se je zahvalila večletnim prijateljem iz Šentjurja in Ormoža, kot tudi madžarskim veteranom 69. tankovske brigade iz Nagyatada. Šentjurski humanitarni paket pomoči je vseboval veliko količino hrane, denarja, oblačil in zelo potrebnih grelnih teles. Vse to so humanitarci pripeljali s kar nekaj kombiniranimi vozili. Šentjurski veterani so donirali denar za nakup bivalnega kontejnerja veteranu hrvaške vojne. (Jure Godler, foto: UDVDR Podružnica Koprivničko – križavečke županije)

Sorodne novice

Odprli razstavo Vojna za samostojno Slovenijo

Jure Godler

Tudi Šentjurčani na pomoč Petrinji

Tjaša Ferlež

Tudi Šentjurčani bodo zbirali za hrvaško Petrinjo

Jure Godler

S starodobniki polepšali dan starostnikom

Jure Godler

Šentjurska likovnika obiskala Mata Croata

Jure Godler

Gasilski veterani na strokovni ekskurziji

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več