7.6 C
Sentjur
24/02/2020
sentjur.net

Šentjurčani so se izkazali na DP v krosu

Gorica pri Slivnici, 5. 2. 2016 – Člani in članice Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur (AKŠ) so v Gorici pri Slivnici pripravili državno prvenstvo Slovenije v krosu. Šentjurski atleti se lahko pohvalijo že z drugo organizacijo tovrstnega tekaškega tekmovanja – prvo je bilo pred dvema letoma v Hruševcu. Dejstvo, da jim je Atletska zveza Slovenije že drugič podelila možnost izvedbe tega tekmovanja,  kaže na to, kako uspešni in sposobni organizatorji so naši atleti. Ni pa naključje, da se je tekmovanje odvijalo ravno v športnem parku v Gorici pri Slivnici. Namreč ravno iz tega območja prihajajo številni najboljši tekači celo v slovenskem merilu in njim v čast so organizatorji prirpavili razstavo fotografij in rezultatov. Med njimi lahko najdemo imena Janko Potrata, ter Jože in Vlado Artnak, Frida Gubenšek, Ivan Kukovič, Silva Jazbinšek Plostajener, Primož Pangerl … pa tudi nekateri mlajši Luka Novak, Renata Pungaršek – Hojnik, Marjetka Skale – Blatnik, Petra Pungaršek, Nuša Novak, Lucija Voga … pa vse do današnjih Ane in Zale Hostnik itd … Številni med njimi so pustili izjemo lepe državne rezultate še v bivši Jugoslaviji.

Rekreativci, nato tekmovalci

Kot prvi so se na sicer ravninsko, vendar precej razmočeno in blatno, 4 km dolgo progo podali rekreativni tekači. Na štartu se jih je zbralo okoli 70, med njimi je bilo moč opaziti državnozborsko poslanko Jelko Godec, ekipo Štajerskega vala in druge znane lokalne osebnosti. Po rekreativnem teku pa so organizatorji otvorili tekmovanje. Tekače so pozdravili predsednik AK Šentjur Jože Artnak, mag. Janz Sodržnik, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, član UO AZS Gabriel Ambrožič ter državnozborski poslanki Jelka Godec in Anita Koleša.

Kot prvi so se s 500 m dolgo progo spopadli tekači in tekačice, mlajši od 12 let. Naslednja kategorija U14 pa je že razveselila številne domače navijače, sploh pa organizirano skupino učencev OŠ Slivnica pri Celju. Prvi naslov državne prvakinje v krosu na 1000 m je osvojila Nika Škornik, tudi učenka prej omenjene šole. Izkazali so se tudi tekači v tej kategoriji. Državni podprvak je postal Žiga Tovornik, peto mesto pa je zasedel Anej Tanšek. V ekipnem razporedu pa sta tako pri dečkih kot pri deklicah tekači AKŠ osvojili drugo mesto.

Tudi na drugi naslov državnega prvaka ni bilo potrebno dolgo čakati. Tega je v kategoriji U16 dečki osvojil Jan Škrjanc. V kategoriji mlajših mladink letnika 1999-2000 je drugo mesto v teku na 4 km in naslov državne podprvakinje osvojila Tjaša Vrtačič. V kategoriji starejših mladink pa se je Mojci Centrih medalja za las izmuznila. Kategorija starejših mladincev pa je bila povsem v domeni domačih tekačev AKŠ. Naslov državnega prvaka si je pritekel Matevž Planko, Ambrož Amon je bil tretji, Klemen Bojanc pa osmi. Prvo mesto je po pričakovanjih osvojila ekipa AK Asfalt Kovač Šentjur. V skupni razvrstitvi vseh tekačev in tekačic so v moški konkurenci zmagali atelti Kladivarja Celje pred atleti šentjurskega kluba, ki so osvojili odlično drugo mesto. Šentjurčanke pa so v skupnem seštevku ekip osvojile četrto mesto. Ostale rezultate si lahko ogledate na povezavi rezultati.

Na tekmovanju je nastopilo 22 atletov domačega kluba, osvojili so 6 posamičnih in štiri ekipne medalje. Pri sami organizaciji pa je sodelovalo kar 63 članov AK AK Šentjur. Zagotovo pa ne smemo pozabiti Vlada Artnaka, ki je držal vse niti organizacije v svojih rokah in je za nov organizaciijski uspeh kluba med najbolj zaslužnimi. Danes pa so misli vseh že oprte na naslednje tekmovanje v Šentjur 14. maja, ko se bo v Športnem parku Šentjur odvijal veliki Atletski miting. (Jure Godler)

Sorodne novice

Na Ramni rajale številne maske

ViP

Prazniku kulture posvetili recital Prešernovih pesmi

Jure Godler

Kulturni praznik: Slovenija skozi oči naših priseljencev

Jure Godler

Atletom dve novi medalji na državnem prvenstvu

Jure Godler

Atletski klub Šentjur in Vlado Artnak prejemnika priznanj

Jure Godler

Aco Pepevnik v Karničarjevih čevljih

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več