6.7 C
Šentjur pri Celju
24/04/2024
sentjur.net

Šentjurjeva sobota nabita s programom

Osrednji dan Šentjurjevega je bila zagotovo sobota, 20. aprila, ko so si prireditve sledile kot po tekočem traku. Začele so se že ob 9. uri zjutraj z Jurjevim pohodom, z edino prireditvijo, ki še ni spemenila imena v Šentjurjevo. Pohodniki so začeli pohod iz različnih lokacij – Športni park Šentjur, avtobusna postaja … Pohodnike je bilo nemogoče prešteti, zagotovo pa jih je bilo preko tisoč. Pot jih je vodila preko sv. Rozalije, na Lokarje in Botričnico, kjer so se spustili na svoj cilj v Zgornjem trgu. Ob enaki uri, kot se je začel pohod, sta se med sabo pomerili tudi ekipi MORSa in predstavnikov Občine Šentjur. Tekma se je končala s prijateljskim izidom 4:4.

Kuhanje kisle župe

Ob 9. uri se je začela še ena prireditev – Kuhanje Šentjurjeve kisle župe. Tokrat so se med sabo pomerile šentjurske osnovne šole, vrtec in ŠCŠ. Kisla župa je bila že pripravljena na pokušino, ko so začeli na cilj prihajati prvi pohodniki. Po oceni strokovne komisije, v kateri so sodelovali predsednik SMSŠ Jože Štiglic, Mihael Bučar, predstavnik slovenske vojske in glavni kuhar Hotela Žonta, je zmagala kisla župa Podružnične osnovne šole Blagovna. V tej ekipi so sodelovali Damjan Leljak, Nik Leljak, Anica Doberšek in Žak Jezovšek. Ti so si prislužili zlato kuhalnico, ki jo je podelil župan mag. Marko Diaci.

Na stojnicah pa so v Zgornjem trgu razstavljali razstavljalci domače obrti. Na sejmu smo lahko opazili cvetice, zdravilne rastline, domače pekovske proizvode, domače obrtne izdelke in še marsikaj drugega. (J. G.)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več