10.2 C
Šentjur pri Celju
28/09/2020
sentjur.net

Šentjurjevo: Prehodni pokal na Grobelno

Šentjur, 23. 4. 2016 – Proti koncu sobotnega dogajanja v zgornjem trgu so na vrsto prišle Šentjurjeve igre. Tudi letos so se pod organizacijo Društva podeželske mladine Šentjur pomerile ekipe iz Krajevnih skupnosti Vrbno – Podgrad, Slivnica pri Celju, Grobelno, Šentjur – Rifnik ter Mestne skupnosti Šentjur. Kot se spodobi za dneve pred 1. majem, so ekipe postavile vsaka svoj mlaj, ki ga je bilo treba prej ustrezno olupiti, okrasiti ter splesti venec. V naslednjih igrah so se pomerili v reševanju pridelka, kjer so z rjuhami lovili in metali jabolka, v prenašanju vode ter prenašanju koruze z loparji za kruh. Koruzo je bilo treba na koncu seveda še oluščiti.

Seštevek točk je na koncu pokazal, da si je prehodni pokal za prvo mesto priborila ekipa KS Grobelno, drugo mesto je pripadlo predlanskim zmagovalcem KS Slivnica pri Celju, tretje mesto so osvojili domačini MS Šentjur, nehvaležno četrto mesto je pripadlo lanskim prvakom KS Vrbno-Podgrad, peto pa je letos zasedla KS Šentjur – Rifnik. (ViP)

Sorodne novice

S skupnimi močmi do infrastrukturne ureditve

Jure Godler

Vabimo: Začenja se dogajanje ob mestnem ognjišču

Jure Godler

Komentiramo: DRP kot novoletna zaobljuba

Jure Godler

Grobelčan postal naj vojak na vojaški misiji na Kosovem

Jure Godler

Izenačeni boji na šahovskem turnirju

Jure Godler

Kolesarska dirka še zadnjič mimo Šentjurja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več